01. MAR. 2017 KL. 00:00

Politisk slagsmål om antallet af indvandrere i boligområder

folketingssalen.jpg

Colourbox

Et beslutningsforslag om at begrænse ikke-vestlige indvandrere bragte Brøndby Strand på toppen af dagsordenen. Men boligforeningerne i området synes ikke, at procentdelen af ind- vandrere er det vigtigste

Boligområdet Brøndby Strand blev nævnt 120 gange i debatten i Folketinget, da beslutningsforslaget ”Om antal beboere i Brøndby Strand med indvandrerbaggrund” blev vedtaget. Men talsmand for de ni boligforeninger i Brøndby Strand, Hugo Thuge, synes, at der er vigtigere ting at se på end procentdelen af indvandrere.

I forslaget står der, at ”Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er over 50 pct. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.” Derfor opfordres regeringen til at arbejde videre med et mål om at nedbringe antallet af asylansøgere og antallet af familiesammenførte. Forslaget blev vedtaget med stemmer fra Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og konservative. Socialdemokratiet, SF, radikale, Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

”Men man skal i hvert fald også kigge på det konkrete område og sige: ’Skal vi bruge ressourcer på det her i Brøndby Strand, eller skal vi bruge dem et sted, hvor det går ad h… til, selvom der kun er 30 procent nydanskere?'"

Hugo Thuge

Tryghed er vigtigere
Hugo Thuge påpeger, at faktisk er 44 procent ikke-vestlige indvandrere og seks procent vestlige i Brøndby Strand. Men for hans skyld kan Folketinget godt sætte et tal. For hvis man når 50 procent i et boligområde og ikke har ageret på det, skal man gøre det.

”Men man skal i hvert fald også kigge på det konkrete område og sige: ’Skal vi bruge ressourcer på det her i Brøndby Strand, eller skal vi bruge dem et sted, hvor det går ad h… til, selvom der kun er 30 procent nydanskere?’” siger han.

Han lægger i stedet vægt på, at over 80 procent føler sig trygge i området. Og at man kan se på ventelisterne, at beboersammensætningen er på vej i en anden retning.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2886 )

0

Læseliste