27. MAR. 2017 KL. 00:00

Boligskat: Kæmpe flertal for at ejere og lejere stilles lige

chrborg-lille.jpg

Folketinget.dk

En helt ny meningsmåling viser, at 83 procent af befolkningen mener, at lejere skal have samme garanti som ejere for, at deres ejendomsskat ikke fremover stiger..

En meningsmåling foretaget af A&B Analyse i dagene 25. til 27. marts viser et overvældende flertal i befolkningen for, at ejere og lejere på alle måder ligestilles, når den fremtidige boligskat skal besluttes

Det er 1.324 personer i A&B Analyses Danmarkspanel, som har besvaret spørgsmål om den fremtidige boligskat og forholdet imellem ejere og lejere.

Panelet er blandt andet blevet spurgt: ”Regeringen vil give boligejere tryghed for, at deres ejendomsskat fremadrettet samlet set ikke stiger. Skal lejere også have samme tryghed?” Til det svarer 83 procent ja og 17 procent nej. Det er værd at notere sig, at fordeler man ja- og nej-svarene på partier, så er der markant flertal blandt alle partiers vælgere for en sådan ligestilling.

 

Der er i meningsmålingen også spurgt til fastfrysning af ejendomsskatten, som er foreslået fastfrosset for ejerboliger frem til 2021. Og til spørgsmålet ”Mener du, at ejendomsskatten for leje- og andelsboliger også skal fastfryses frem til 2021?” svarer 71,6 procent ja, mens 28,4 procent svarer nej. Bortset fra Liberal Alliances vælgere, så er der også flertal blandt alle andre partiers vælgere for, at fastfrysningen også skal gælde for lejerne.

I øvrigt viser undersøgelsen også, at de fleste faktisk ikke ved, at lejere også betaler ejendomsskat via deres husleje. Hele 62,3 procent vidste ikke, at det forholdt sig sådan. Og den uvidenhed er nogenlunde lige stor blandt alle partiers vælgere.

 

Læs hele undersøgelsen fra A&B Analyse

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste