01. JUN. 2017 KL. 00:00

Indblik: Hvad skal øverst på den politiske dagsorden?

_k3a1208.jpg

Martin Ljung Krabbe

Kommunal- og regionsvalget til november handler også om almene boliger. Men politikere og boligorganisationer er langt fra enige om, hvilke emner der skal op på den politiske dagsorden.

Kommunalvalget nærmer sig. Også i boligorganisationerne. Seks ud af ti boligorganisationer regner med, at almene boliger på den ene eller anden måde bliver en del af valgkampen.

Det viser en ny rundspørge udført af A&B Analyse for Boligen. 31 små og store boligorganisationer fordelt over hele landet er blevet spurgt om deres forventnin­ger og forberedelser op til kommunalvalget den 21. november.

Omkring halvdelen af boligorganisationerne i rund­spørgen har selv tænkt sig at gå aktivt ind i valgkampen for at rejse en sag.

Det er enormt flot og vidner om, at mange er opmærksomme på, at rammerne for almene boliger også er påvirket af lokalpolitik.

Annesophie Hansen

”Det er enormt flot og vidner om, at mange er opmærksomme på, at rammerne for almene boliger også er påvirket af lokalpolitik,” siger Annesophie Hansen, ­afdelingschef for Kredsafdelingen i BL – Danmarks ­Almene Boliger.

Hun opfordrer alle til at tage de øvrige boligorganisa­tioner i kommunen under armen, når de vil rejse sager til kommunalvalget.

Fordi man står stærkest sammen.

Nybyggeri får plads
Det kan også være nødvendigt at stå stærkt. For rundspørgen viser, at der på mange punkter er stor forskel på, hvilke problemer boligorganisationerne oplever, og hvilke de forventer at se på politikernes dagsorden.

Kun i toppen er der enighed. Ni ud af ti boligorganisa­tioner peger på behovet for byggeri af nye almene boliger, og næsten lige så mange genkender spørgsmålet om at skaffe billige boliger. Og de to emner forventer bolig­organisationerne da også i stor stil at se på dags­ordenen, når der skal kæmpes om krydsene i kommunerne til november.

De ser til gengæld mere sort på muligheden for, at ­politikerne vil tale om renoveringer af almene bolig­­om­råder. Kun 20 procent af boligorganisationerne regner med, at politikerne vil tage det op.

Ønsker debat om psykiatri
Endnu sværere ser det ud med manglende beskæftigelse blandt beboerne, og helt galt er det for et emne som ”behandling af psykisk syge”, som syv ud af ti boligorganisationer genkender som et problem for dem.

Men kun fem procent af boligorganisationerne tror på, at det får en plads på dagordenen op til valget.

Annesophie Hansen opfordrer boligorganisationerne til sammen at rejse problemet over for lokalpolitikerne, hvis der er problemer med kommunens visitering, så der bliver anvist boliger til psykisk skrøbelige, uden de får den fornødne støtte og opfølgning.

Desuden bliver der centralt fra BL støttet op om at sætte fokus på renoveringerne op til kommunalvalget, og problemerne med behandlingen af psykisk syge er et tema i samarbejdet med KL.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste