01. JUN. 2017 KL. 00:00

Indblik: Hvad skal øverst på den politiske dagsorden?

_k3a1208.jpg

Martin Ljung Krabbe

Kommunal- og regionsvalget til november handler også om almene boliger. Men politikere og boligorganisationer er langt fra enige om, hvilke emner der skal op på den politiske dagsorden.

Kommunalvalget nærmer sig. Også i boligorganisationerne. Seks ud af ti boligorganisationer regner med, at almene boliger på den ene eller anden måde bliver en del af valgkampen.

Det viser en ny rundspørge udført af A&B Analyse for Boligen. 31 små og store boligorganisationer fordelt over hele landet er blevet spurgt om deres forventnin­ger og forberedelser op til kommunalvalget den 21. november.

Omkring halvdelen af boligorganisationerne i rund­spørgen har selv tænkt sig at gå aktivt ind i valgkampen for at rejse en sag.

Det er enormt flot og vidner om, at mange er opmærksomme på, at rammerne for almene boliger også er påvirket af lokalpolitik.

Annesophie Hansen

”Det er enormt flot og vidner om, at mange er opmærksomme på, at rammerne for almene boliger også er påvirket af lokalpolitik,” siger Annesophie Hansen, ­afdelingschef for Kredsafdelingen i BL – Danmarks ­Almene Boliger.

Hun opfordrer alle til at tage de øvrige boligorganisa­tioner i kommunen under armen, når de vil rejse sager til kommunalvalget.

Fordi man står stærkest sammen.

Nybyggeri får plads
Det kan også være nødvendigt at stå stærkt. For rundspørgen viser, at der på mange punkter er stor forskel på, hvilke problemer boligorganisationerne oplever, og hvilke de forventer at se på politikernes dagsorden.

Kun i toppen er der enighed. Ni ud af ti boligorganisa­tioner peger på behovet for byggeri af nye almene boliger, og næsten lige så mange genkender spørgsmålet om at skaffe billige boliger. Og de to emner forventer bolig­organisationerne da også i stor stil at se på dags­ordenen, når der skal kæmpes om krydsene i kommunerne til november.

De ser til gengæld mere sort på muligheden for, at ­politikerne vil tale om renoveringer af almene bolig­­om­råder. Kun 20 procent af boligorganisationerne regner med, at politikerne vil tage det op.

Ønsker debat om psykiatri
Endnu sværere ser det ud med manglende beskæftigelse blandt beboerne, og helt galt er det for et emne som ”behandling af psykisk syge”, som syv ud af ti boligorganisationer genkender som et problem for dem.

Men kun fem procent af boligorganisationerne tror på, at det får en plads på dagordenen op til valget.

Annesophie Hansen opfordrer boligorganisationerne til sammen at rejse problemet over for lokalpolitikerne, hvis der er problemer med kommunens visitering, så der bliver anvist boliger til psykisk skrøbelige, uden de får den fornødne støtte og opfølgning.

Desuden bliver der centralt fra BL støttet op om at sætte fokus på renoveringerne op til kommunalvalget, og problemerne med behandlingen af psykisk syge er et tema i samarbejdet med KL.

Om skribenten

mette_lauth.jpg
Mette Lauth

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste