23. JAN. 2017 KL. 00:00

Skulpturer i sorg over kontanthjælpsloftet

skulpturer-i-sorg_2.jpg

Fagforeningen af Stationære Skulpturer

Aktionsgruppen Fagforeningen af Stationære Skulpturer pakkede i weekenden over 50 skulpturer ind i sort plast. Aktionen var blandt andet rettet mod kontanthjælpsloftet.

Op mod 50 skulpturer over hele landet blev natten mellem fredag og lørdag pakket ind i sort plast som en protest mod fattigdom i Danmark.

Blandt andet blev det store Gefion-springvand ved Langelinie i København indpakket i sække og presenninger. Men også syv byer i Nordjylland og en række byer ud over hele Sjælland vågnede op til sortklædte skulpturer.

Aktionen var en protest mod kontanthjælpsloftet, og skulpturerne var forsynet med plakater med 'Skulpturer i sorg over fattigdom’ og ’Afskaf kontanthjælpsloftet’.

En gruppe, der kalder sig Fagforeningen af Stationære Skulpturer, udsendte lørdag en pressemeddelelse om aktionen og åbnede en Facebookside.

Her skriver de, at ”Landets skulpturer vil ikke længere se passivt til, imens reformramte medborgere fattiggøres og udskammes. Derfor har vi iklædt os sort sørgetøj i protest.”

Aktionsgruppen siger, den vil sætte fokus på den stigende fattigdom i Danmark, der er en konsekvens af de seneste års reformer på arbejdsmarkedet. Blandt andet kontanthjælpsloftet.

Gruppen skriver, at den agter at føre sin protest helt i den politiske magts centrum.

Læs mere på gruppens side på Facebook.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste