12. JAN. 2017 KL. 00:00

Nyt projekt skal bryde den negative sociale arv hos børn og unge

barn-der-leger_colourbox.jpg

Colourbox

Med 24 millioner fra Den A.P. Møllerske Fond og en masse frivillige mentorer håber Røde Kors at finde opskriften på at bryde den negative sociale arv i et nyt projekt ved navn "Familien i fokus". Projektet skal nå 4.000 udsatte forældre og børn, og SFI skal evaluere projektet. 

Frivillige skal hjælpe sårbare familier med at skabe relationer og bringe forældrene tættere på arbejdsmarkedet.

”Vi kalder det ”Familien i fokus”. Ultimativt handler det om at bryde den negative sociale arv for børn i udsatte familier. Det gør vi ved at sætte ind med omfattende frivillig støtte, der skal hjælpe familierne med at få en bedre hverdag, invitere dem med i sociale netværk, og ikke mindst bringe forældrene tættere på uddannelse og arbejdsmarked”, siger generalsekretær Anders Ladekarl, Røde Kors i en pressemeddelelse.

Udsatte børnefamilier har ofte få eller ingen sociale relationer, børnene deltager i færre fritidsaktiviteter end andre børn og familierne står tit overfor en række problemer, som følge af et komplekst samspil af fysiske eller psykiske sundhedsproblemer, dårlig økonomi og manglende beskæftigelse og uddannelse. Familierne har derfor ofte helt praktiske udfordringer med at få hverdagen til at hænge sammen, og det påvirker børnenes trivsel og muligheder.

”Det er selvfølgeligt et langt sejt træk, men vi er overbevidste om, at den helhedsorienterede tilgang vil gøre en afgørende forskel for familierne,” siger Anders Ladekarl.

Helt konkret skal 500 familier have en "familiestøtte", som hjælper med børnenes deltagelse i fritidsliv, håndtering af digitale platforme som e-boks og hjælper til med samarbejdet med institutioner og myndigheder.

Derudover skal mindst 250 forældre kobles til en mentor, der skal være med til at skabe forbindelse mellem familierne og arbejdsmarkedet.

Indsatsen bygger videre på de 55 familienetværk og årlige familiecamps, som Røde Kors har, men adskiller sig ved både at have fokus på familiens sociale udfordringer og den manglende arbejdsmarkedstilknytning.

Røde Kors skal ikke selv stå for evalueringen af projektet, det skal Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).

Alligevel har organisationen gjort sig nogle tanker om, hvad projektet skal munde ud i.

Mindst 60 procent af de 250 forældre skal være tilknyttet en arbejdsplads eller en uddannelsesinstitution efter et år. Efter to år skal 50 procent af børnene have forbedret deres faglige niveau i skolen.

 

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste