24. JAN. 2017 KL. 00:00

Nye boliger på vej til Københavns hjemløse

skaeve-boliger-illustration-krediteres-leth-gori.jpg

Illustration: Leth & Gori

3B fik i december tilsagn fra Københavns Kommune om, at foreningen kan bygge 12 såkaldte ”Robuste Skæve Boliger” til hovedstadens hjemløse på Kongelundsvej på Amager.

Antallet af hjemløse vokser. Spørger man de hjemløse og deres organisationer, er noget af det, der står øverst på ønskelisten, flere skæve boliger.

En ny evaluering fra SFI og Rambøll har netop vist, at 24 kommuner har positive erfaringer med den såkaldte Housing First-tilgang, hvor hjemløse får en billig bolig og intensiv bostøtte. Men kommunerne efterlyser også flere billige boliger.

I København er Boligforeningen 3B på vej med 22 ”Robuste Skæve Boliger”. 3B har ca. 12.700 lejemål fordelt over syv kommuner i Storkøbenhavn.

Vi kan simpelthen ikke vende det blinde øje til de mange hjemløse. Som almen boligforening løfter vi en samfundsopgave, der blandt andet går ud på at tilbyde et hjem til alle. Også til dem, der ikke hører til i de sociale grupper, som langt størstedelen af vores beboere gør.

Steffen Morild

Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B, siger, at 3B gerne vil være med til at tage ansvar for, at der er plads til alle – også i København.

”Vi kan simpelthen ikke vende det blinde øje til de mange hjemløse. Som almen boligforening løfter vi en samfundsopgave, der blandt andet går ud på at tilbyde et hjem til alle. Også til dem, der ikke hører til i de sociale grupper, som langt størstedelen af vores beboere gør,” siger Steffen Morild.

Plads til hunden
3B fik i december tilsagn fra Københavns Kommune om, at foreningen kan bygge 12 såkaldte ”Robuste Skæve Boliger” til hovedstadens hjemløse på Kongelundsvej 242 på Amager.

3B har allerede i år 2000 etableret to boligafdelinger i Valby med skæve boliger.

Erfaringerne er blevet brugt til at udvikle mere robuste skæve boliger, fordi der har vist sig at være kraftigt slid på boligerne og behov for afskærmning af boligen, så der er plads til hund.

3B skal i alt bygge 22 ”Robuste Skæve Boliger”, men kun de 12 af dem skal ligge på Kongelundsvej på Amager.

De resterende 10 arbejder Københavns Kommune på at finde en grund til.

Undersøgelsen fra SFI og Rambøll viser, at det er et stort problem for kommunen at skaffe boliger, som de udsatte borgere kan betale.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste