27. FEB. 2017 KL. 00:00

Kendt debattør: Har I glemt lejerne?

lars-olsen_full-window-size.jpg

Kristine Kiilerich

Journalist og forfatter Lars Olsen rejser kritik af, at ingen spørger til lejerne i forhandlingerne om boligskat. Lejerne står ellers til at skulle betale 2,5 milliarder mere i boligskat, og at konsekvensen vil blive store huslejestigninger.

I sidste uge var det BL’s formand, Palle Adamsen, som i en pressemeddelelse mindede partierne på Christiansborg om, at lejere – herunder ikke mindst almene beboere – også betaler ejendomsskat. Palle Adamsen gjorde derfor opmærksom på, at man har behov for den samme tryghed og de samme garantier, som man i forhandlingerne om de fremtidige boligskatter har travlt med at give boligejerne.

Nu har journalist og forfatter Lars Olsen i et stort debatindlæg i Jyllands-Posten gjort det samme. Lars Olsen har i årtier selv været almen beboer, og han beretter om, hvordan hans bekendte med ejerboliger i perioder tjener mere på at bo end på at gå på arbejde i velbetalte job. Og han refererer, hvordan Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet påpeger skævheder for boligejere, der bor i udkantskommuner, i forhold til ejere, der bor i storbyerne. Men Lars Olsen undrer sig såre over, at ingen tilsyneladende kærer sig om folk, der bor til leje:

Mærkeligt nok stiller hverken medier eller politikere spørgsmålet om lejerne. Der er ellers nok at berette.

Lars Olsen

”Mærkeligt nok stiller hverken medier eller politikere spørgsmålet om lejerne. Der er ellers nok at berette,” skriver Lars Olsen i indlægget, hvor han referer til BL’s beregninger, der siger, at almene lejere kommer til at betale 2,5 milliarder mere i boligskat, og at konsekvensen vil blive store huslejestigninger, som vil stå i kontrast til de lettelser, man stiller mange ejere i udsigt:

”Tallene viser, at almene lejere ofte er folk med beskedne indkomster – det samme er en del andre lejere. Alligevel er lejerne de store tabere; regeringens højt besungne ”Tryghed for boligejerne” gælder ikke for os.”

Og Lars Olsen slutter:

”Det er ikke første gang, lejerne havner under radaren. Knap 60 procent af danskerne ejer deres egne boliger, og den offentlige debat er én lang dans om boligejerne. Det definerende lag af politikere og mediefolk bor næsten alle i ejerboliger – eller til nød i andelslejligheder. At én million danskere bor alment, og lige så mange i andre lejeboliger, bliver lige så stille glemt.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2061 )

0

Læseliste