08. FEB. 2017 KL. 00:00

Frederiksberg bygger Venligboliger

venligbolig_full-window-size.jpg

ONV arkitekter og 2+1 Idébureau

52 boliger til byens flygtninge og studerende er på vej på Frederiksberg.

Projektet mangler kun en tur gennem Frederiksbergs Kommunes økonomiudvalg, Magistraten, og en endelig godkendelse i kommunalbestyrelsen 27. februar.

Men Kim Geertsen, kundechef i KAB vurderer, at de 52 boliger bliver en realitet, og det glæder ham.

”Det er et godt gennemtænkt integrationsprojekt, og det sikrer flere almene boliger på Frederiksberg,” siger han.

Projektet er et samarbejde mellem Frederiksberg Kommune, Fonden Venligbolig og den almene boligorganisation Frederiksberg Forenede Boligselskaber, der administreres af KAB.

Det er et godt gennemtænkt integrationsprojekt, og det sikrer flere almene boliger på Frederiksberg

Kim Geertsen

Venligbolig Plus konceptet går ud på at lave billige boliger, hvor flygtninge og studerende bor sammen.

Huslejen holdes nede ved at gøre boligerne til deleboliger, hvor en flygtning og en studerende deler køkken, bad og terrasse.

Flygtningene og de studerende kobles sammen i en buddy-ordning, hvor de bor dør om dør, og deles man om praktiske opgaver og hjælper hinanden i hverdagen.

- Det er et stærkt koncept med personbåret integration, siger Kim Geertsen.

Venligbolig Plus er tegnet af arkitekterne Søren Rasmussen, ONV arkitekter, og Johan Galster, 2+1 Idébureau. De står også bag Venligboligerne, der er små boliger, der kan placeres i private haver.

Venligbolig Plus bygger videre på erfaringer fra blandet andet Holland og Sverige, hvor de studerende efterspørger mindre deleboliger til markant lavere priser og mere rum til fællesskab.

Samtidigt har Frederiksberg Kommune på skoleområdet oplevet at flygtningebørn i en ”buddy-ordning” bliver integreret og lærer hurtigere dansk, når de får en fast ven og legekammerat i skolegården.

Der skal bygges to gange 26 kuber. Hver kube er en bolig på 33 kvadratmeter, der er plads til to og huslejen bliver 2.500 kr. om måneden.

De 26 kuber kommer til at ligge på Roskildevej 54. Der var også en endnu en grund i spil på Sdr. Fasanvej 32-36, men der var kun flertal for at bygge på den ene.

Formand for Frederiksberg Kommunes Socialudvalg, Pernille Høxbro (C), siger ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, at Frederiksberg arbejder løbende på at løse opgaven med at finde varige boliger til flygtninge

”I Socialudvalget bakker vi op om integrationskonceptet, som skal løftes i partnerskab med almene og private organisationer,” siger Pernille Høxbro.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste