31. AUG. 2017 KL. 15:05

Indblik: Almene boliger "født" af planloven

by-og-havn-6-juli-2017-11.jpg

By & Havn / Ole Malling

Det er især i hovedstadsområdet, at reglen om op til 25 procent almene boliger i et byområde gør en stor forskel. Her er fire eksempler på byggerier, som ikke ville være blevet en realitet, hvis ikke en lokal¬plan havde sikret almene boliger i byggeriet.

Det er især i hovedstadsområdet, at reglen om op til 25 procent almene boliger i et byområde gør en stor forskel. Her er fire eksempler på byggerier, som ikke ville være blevet en realitet, hvis ikke en lokalplan havde sikret almene boliger i byggeriet.

”Svanen”
Byggeri af primært ungdomsboliger i et nyt udviklingsområde på Strandlodsvej på Amager med ejerboliger, privat udlejning og almene boliger. De almene boliger kommer til at ligge som en selvstændig blok. Der er tale om 31 almindelige ungdomsboliger, seks små, billige ungdomsboliger, to almene familieboliger og fem små familieboliger. Byggeriet starter 2017/2018. Bag det står Danske Funktionærers Boligselskab/domea.dk.

C.F. Richs Vej
På Frederiksberg i København ombygges en eksisterende erhvervsejendom til almene familieboliger i samarbejde med en privat investor. Der bliver tale om 24 familieboliger. Skema A er indsendt. Bag byggeriet står Frederiksberg Forenede Boligselskaber/KAB.

”Flyvestationen”
Byggeri af 50 boliger, heraf 30 almindelige familieboliger og 20 små boliger i et område i Værløse nord for København, hvor der tidligere var flyveplads, og hvor der allerede er bygget en del privat byggeri.
Skema A er indsendt. Bag byggeriet står Furesø Boligselskab/KAB.

”Planethusene”
I Vanløse i København bygges der 40 almene boliger – heraf 10 ungdomsboliger – på toppen af et butikscenter på Vanløse Torv. Boligerne integreres arkitektonisk med centret, og placeres som rækkehuse/byhuse i op til tre etager.

Forventet indflytning i januar 2018. Bag byggeriet står fsb.


Boligen nr. 9 - 2017

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste