26. APR. 2017 KL. 00:00

Kontanthjælpsloft har givet fald på syv procent i boligstøtten

colourbox12258093.jpg

Colourbox

Der er tydelig effekt af kontanthjælpsloftet. En ny analyse blandt ni bolig­foreninger i Midtjylland viser et fald i boligstøtten på 1,2 millioner hver måned.

Kontanthjælpsloftet kan ses tydeligt i udbetalingerne af boligstøtte. Det viser en analyse fra BL – Danmarks Almene Boliger af konsekvenserne af kontanthjælpsloftet.

Analysen ser nærmere på ni udvalgte boligorganisa­tioner i Midtjylland. Den viser et fald på 1,2 millioner kroner i de månedlige indbetalinger fra Udbetaling Danmark i perioden fra september 2016 til februar 2017. Kontanthjælpsloftet blev indført den 1. oktober.

De 1,2 millioner om måneden svarer til et fald i de samlede udbetalinger af boligstøtte til beboerne på 7,3 procent.

De største reduktioner blandt de ni boligorganisationer findes i Boligforeningen Aarhus Omegn, hvor indbetalingerne er faldet med 17,3 procent, AAB Silkeborg med 12,1 procent og et fald på 10,4 procent i Brabrand Boligforening.

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man samlet kan modtage i kontanthjælp, boligstøtte og særlig støtte til høje huslejeudgifter. Når en kontanthjælpsmodtager når grænsen, bliver der skåret i særlig støtte og boligstøtte.

Største reduktion hos Aarhus Omegn
Det er op til den enkelte at søge om boligstøtte, men bor man i en almen boligforening, bliver boligstøtten overført direkte fra Udbetaling Danmark til boligfore­ningen hver måned op til huslejebetalingen.

Det er disse indbetalinger til boligorganisationerne, der er sket et fald i efter kontanthjælpsloftet.

Udbetaling Danmark har endnu ikke tal, der viser effekten af kontanthjælpsloftet for hele landet. Udbetaling Danmark oplyser, at man kun opgør udbetalingerne af boligstøtte pr. år i forbindelse med årsrapporten, hvor 2016 endnu ikke er udkommet.

Analysen viser store udsving i, hvor meget boligstøtten er faldet i de enkelte boligorganisationer.

De største reduktioner blandt de ni findes i Boligforeningen Aarhus Omegn, hvor indbetalingerne er faldet med 17,3 procent, AAB Silkeborg med 12,1 procent og et fald på 10,4 procent i Brabrand Boligforening.

I enkelte organisationer er der sket en mindre stigning, som hænger sammen med, at antallet af modtagere af boligstøtte er steget i de afdelinger.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste