01. SEP. 2016 KL. 00:00

Medbring selv service til fællesspisning

aeldre_colourbox.jpg

Colourbox

Mange kommuner lader pleje-hjemsbeboerne om selv at betale for inventaret i fællesrummene.

Det gælder blandt andet på plejehjemmene i en mellemstor jysk provinsby, hvor et boligselskab med omkring 200 plejehjemspladser fik besked om, at kommunen ikke længere ville betale for inventaret.

”Beboerne fik valget imellem at betale for inventaret eller helt at undvære inventar i fællesrummene. Det ville betyde, at stole, borde, sofaer, tv og andet inventar i fællesrummene ikke ville blive udskiftet, når det gik i stykker, og at de gamle selv måtte medbringe service, hvis de ønskede at spise sammen i spisesalen,” siger boligdirektøren, der ønsker at være anonym af hensyn til det daglige samarbejde med kommunen.

Forslaget endte med at blive sendt til afstemning blandt plejehjemsbeboerne, som vedtog forslaget og den medfølgende forhøjelse af huslejen på 100 kroner om måneden:

”Jeg ved ikke helt, hvor demokratisk jeg synes, afstemningen var, for en stor del af plejehjemsbeboerne er så demente, at de ikke forstod, hvad de skulle stemme om. De pårørende har mulighed for at komme til møderne og stemme på vegne af de gamle, men fakta er, at vi meget sjældent ser nogle pårørende til møderne,” siger boligdirektøren.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste