15. SEP. 2016 KL. 00:00

Fra under én til 6.408 kvm udeareal pr. almen bolig

bl150710_02_619x930.jpg

Stefan Kai Nielsen

Store udsving i den udendørs plads for almene boliger. Syddanskerne har mest, og beboere i tæt/lavt byggeri har mere end dobbelt så meget som beboere i etagebyggeri.

I nogle etagebyggerier er der under én kvadratmeter udeareal pr. bolig. I Ringkøbing-Skjern Kommune har enkelt afdeling med tæt/lavt byggeri 6.408 kvadratmeter udeareal pr. bolig.

Så voldsomt svinger den udendørs plads i det almene boligbyggeri, fremgår det af en temaundersøgelse fra Almen Analyse i Landsbyggefonden. I nogle tilfælde kan de mindste udendørs arealer pr. bolig skyldes, at den pågældende afdeling kan have et område registreret hos en naboafdeling, man har driftssamarbejde med.

I fsb-afdelingen Blågården i København udnyttede beboere for nogle år siden noget af deres udeareal til at anlægge haver.

Gennemsnittet for alle almene boliger er 182 kvadratmeter udeareal, hvori indgår gårdareal og/eller vej. Størst er gennemsnittet i Region Syddanmark med 223 kvadratmeter og mindst i Region Hovedstaden med 145 kvadratmeter.

I tæt/lavt byggeri er gennemsnittet 293 kvadratmeter, der er mere end dobbelt så meget som gennemsnittet i etagebyggeri på 126 kvadratmeter.

Gennemsnittet er lavest i byggeri fra før 1968 med 153 kvadratmeter. Siden steg det til 205 kvadratmeter, men siden år 2000 har det været nede på 175 kvadratmeter.

Udearealerne pr. bolig er generelt mindst i og omkring de største byer. Allermindst er det med 44 og 65 kvadratmeter i gennemsnit i Frederiksberg og Københavns kommuner. I nogle tilfælde er der undtagelser blandt de større byer. Odense ligger med 200 kvadratmeter pr. bolig over landsgennemsnittet.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste