31. OKT. 2016 KL. 00:00

Fælles opskrivning i København

colourbox7287635_full-window-size.jpg

Colourbox

Et udvalgsarbejde er i fuld gang med at finde ud af, hvordan hovedstaden også kan få én indgang til alle almene boliger, som det er sket i andre store byer.

Det startede med fælles opskrivning i Aarhus, som blev en realitet i 2011. Siden er andre større byer fulgt med. Og nu er turen kommet til København – eller måske endda til hele hovedstadsområdet.

Det er BL’s bestyrelse, som har lavet en arbejdsgruppe, der skal kortlægge de udfordringer, der er ved at lave en fælles opskrivningsportal i København.

I gruppen sidder, udover en række medlemmer af BL’s bestyrelse, også chefkonsulent Niels Sørensen, som også var en central person i etableringen af den første fælles opskrivningsportal i Aarhus.

Vi har i BL’s bestyrelse fulgt med stor interesse, hvordan man har løst udfordringerne med en fælles opskrivningsportal i Aarhus. Og hvordan man nu også i andre store byer indfører lignende ordninger. Derfor har vi i bestyrelsen i foråret sat et arbejde i gang for at se, hvordan man kan gøre noget lignende på det meget store marked for almene boliger i hovedstadsområdet.

Palle Adamsen

Han fortæller, at man i udvalget blandt andet er i gang med at klarlægge, hvad der er en meningsfuld geografisk afgrænsning for en opskrivningsportal i København:

”For folk, som flytter til København og skal have et sted at bo, handler det jo ikke nødvendigvis om at kunne komme til at bo i et af brokvartererne. Der kan det give lige så god mening at bo i en af omegnskommunerne.

Derfor bliver det snarere en fælles opskrivning for hovedstadsområdet end for selve København. Det næste er så at finde ud af, hvor langt væk fra Rådhuspladsen vi skal – og så stadig kalde det hovedstadsområdet. Skal vi have 10-15 kommuner med, eller skal vi op imod 25 kommuner?”

Niels Sørensen har også sammen med udvalget undersøgt, hvilke tekniske løsninger som de storkøbenhavnske boligorganisationer benytter sig af, når det kommer til opskrivning og ventelister.

Konklusionen er, at alle har systemer, som kan dét, de skal kunne – også ved en fælles opskrivning, men der kan være udfordringer i, at de ligger på it-mæssigt forskellige platforme.

BL’s formand, Palle Adamsen, som også er direktør i Lejerbo, fortæller om baggrunden for initiativet fra BL’s bestyrelse:

”Vi har i BL’s bestyrelse fulgt med stor interesse, hvordan man har løst udfordringerne med en fælles opskrivningsportal i Aarhus. Og hvordan man nu også i andre store byer indfører lignende ordninger. Derfor har vi i bestyrelsen i foråret sat et arbejde i gang for at se, hvordan man kan gøre noget lignende på det meget store marked for almene boliger i hovedstadsområdet. Det er ganske kompliceret, men målet er helt klart, at vi skal finde en løsning, som forenkler og billiggør det for de mennesker, som søger en almen bolig i København.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste