24. NOV. 2016 KL. 00:00

BL ikke med i protest imod fortovsregler

fortovsrengoering_618x341.jpg

Screendump

I aften skal den såkaldte fortovssag behandles i Københavns Borgerrepræsentation. En række erhvervsorganisationer protesterer, men BL’s 1. kreds er kommet igennem med en række krav.

I et nyhedsbrev fra Dansk Industri kan man læse, at Byggesocietetet, Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Ejendomsforeningen Danmark og Dansk Industri samlet har protesteret til Københavns Kommune over det udspil, som kommunen har udarbejdet til rengøring af fortove i byen. Grundlæggende mener de seks organisationer slet ikke, at det er en kommunal opgave, og man udtrykker i protesten, at ”Teknik- og Miljøudvalgets beslutninger og indstilling til Borgerrepræsentationen om den fremtidige fortovsrenholdelse kan have store uhensigtsmæssige konsekvenser.”

I nyhedsbrevet siger formand for DI Hovedstaden, Poul Skadhede, at ”ikke alene er virksomhederne tvunget til at betale kommunen for at få fejet deres fortov. Vi hører også fra vores medlemmer, at kommunen ikke løfter opgaven tilfredsstillende. Virksomhederne skal altså betale for en ydelse, som de efterfølgende selv er nødt til at udføre, hvis de vil have pæne fortove.”

BL’s 1. kreds har i årevis været i en dialog med Københavns Kommune for at finde en løsning på rengøring af fortove ved almene boliger. Sagen fik for eksempel stor omtale i regionale københavnske medier, efter BL blandt andet med en video illustrerede, hvor meget dyrere det ville blive for de enkelte almene lejere, hvis det daværende udspil fra Københavns Kommune ville blive gennemført.

I modsætning de seks protesterende erhvervsorganisationer har BL’s 1. kreds imidlertid nu kvitteret positivt for den løsning, som skal behandles i Borgerrepræsentationen i aften. Ifølge BL’s kredskonsulent Annesophie Hansen skyldes det, at forvaltningen i kommunen har taget høringssvaret fra BL til efterretning, og at man dermed lægger op til at imødekomme de tre hovedpunkter, som fremgik af høringssvaret. De tre hovedpunkter er, at der skal være mulighed for at undtage sammenhængende boligområder fra ordningen, at ordningen ikke omfatter optagning af ukrudt, samt at kommunen løbende konkurrenceudsætter deres fortovsrengøringsløsning.

Fire procent af boligerne, der vil blive omfattet af fortovsordningen, er almene.

Se video

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste