12. MAR. 2016 KL. 00:00

Også blå vælgere er imod at skære enlige forsørgere i kontanthjælpen

colourbox6264008-1.jpg

Colourbox

Ny meningsmåling viser også, at et stort flertal af vælgerne går ind for, at stramninger skal indføres gradvist.

I den kommende uge skal Folketinget 2.- og 3.-behandle regeringens forslag om et ”moderne kontanthjælpsloft”. Forslaget vil blandt andet betyde en kraftig reduktion i rådighedsbeløbet for enlige forsørgere på kontanthjælp, som i gennemsnit vil få reduceret rådighedsbeløbet med 22.000 kroner årligt svarende til cirka 20 procent.

Men en så kraftig reduktion er danskerne slet ikke enige i, viser en ny meningsmåling foretaget af A&B Analyse for fagbladet Boligen. Hele 47,9 procent mener slet ikke, at enlige med børn skal have skåret i kontanthjælpen, mens 21,7 procent mener, at de højst må få reduceret rådighedsbeløbet med 10 procent.

Og også blandt vælgere i blå blok er der stor modstand imod at reducere markant i kontanthjælpen til enlige forsørgere. Hvis man tager dem, som enten svarer, at kontanthjælpen ikke må reduceres eller højst må reduceres med 10 procent, så er der iblandt Venstres vælgere 56,6 procent, der mener det, og tallene for de øvrige partier i blå blok er: Liberal Alliance 34,1, Konservative 60,0 og Dansk Folkeparti 64,3.

Såfremt Folketinget vedtager det moderne kontanthjælpsloft, vil reduktionerne i kontanthjælpen blive en realitet allerede fra 2016, men også en sådan umiddelbar indførelse af de ny satser er der stor modstand imod blandt vælgerne. Således mener 81,4 procent, at reduktionerne bør indføres gradvist, og det er både røde og blå vælgere enige om.

A&B’s analyse er foretaget i dagene 4. - 7. marts og omfatter 1.050 respondenter. Alle tal fra meningsmålingen kan ses her:

Vælgernes holdning til kontanthjælpsloftet

Læs alt om debatten om kontanthjælp her

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste