01. MAR. 2016 KL. 00:00

Indblik: Bombe i valgkampen

vollsmose-den-1692013.jpg

Local Eyes

Den 27. maj havde statsminister Helle Thorning-Schmidt udskrevet folketingsvalg til afholdelse den 18. juni.

Den 9. juni, hvor politiet blev angrebet i Vollsmose, var valgkampen intens. Regeringen var blandt andet under angreb for fejlslagen integration og blødsødenhed over for kriminelle indvandrerunge.

Den 10. juni – dagen efter de voldsomme optøjer i Vollsmose – skulle daværende justitsminister, Mette Frederiksen, om formiddagen fremlægge regeringens udspil for en hårdere bekæmpelse af bande- og rockerkriminalitet.

”Der er ingen, der skal kaste med sten efter offentligt ansatte. Uanset om det er politifolk, ambulancepersonale eller buschauffører,” sagde den daværende justitsminister, som videre meddelte, at flere bør udvises for sådanne forseelser.

Venstres statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen, skulle samme onsdag have været i Helsingør for at dele bolsjer og pjecer ud om eftermiddagen. I stedet kørte han til Odenseforstaden, hvor han med et betydeligt presseopbud besøgte Vollsmoses lokale politistation.

Her kunne han i en passende kulisse lidt over middag kommentere regeringens tryghedsudspil, som Mette Frederiksen havde fremlagt om formiddagen.

”Socialdemokraterne lovede i valgkampen i 2011, at der skulle 200 nye betjente til de udsatte boligområder. Hvor er de?” spurgte han.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti meddelte samme formiddag, at minimumsstraffen for angreb på politi skal være et år.

I de følgende dage kunne medierne bringe daglige referater af politiets arbejde med sagen og høste politikernes daglige kommentarer til samme. I alt blev der ifølge Infomedia i dagene fra den 9. juni til valgdagen den 18. juni bragt 665 artikler og indslag om Vollsmose i medierne. Den 18. juni om aftenen stod det klart, at oppositionen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen havde vundet valget med et mandats flertal.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste