29. MAR. 2016 KL. 00:00

Et byggeri til generationer

side_36.jpg

Colourbox

Fremtidens Sølund rummer 530 boliger og skal være et aktivt sted for naboerne på Nørrebro. Vinderforslag indbyder naboer til at slå sig ned i bebyggelsens grønne områder.

Unge og gamle skal fortsat bo dør om dør, når Fremtidens Sølund tages i brug i 2022, for det nye Sølund rummer både plejeboliger, seniorbofællesskab, ungdomsboliger og daginstitution.  

Vinderen af arkitektkonkurrencen, C.F. Møllers tegnestue, omtalte da også sit projekt som Generationernes Hus, for ganske vist kommer generationerne ikke til at bo i samme bygning, men byggeriet er planlagt, så de konstant møder hinanden i de fælles opholdsarealer og i de små butikker, der bliver en del af Sølund. 

Tagetagen bliver indrettet med haver og forskellige muligheder for ophold.  

”Dette projekt bliver til glæde for alle beboere, unge som gamle. Men også for alle københavnerne.”

Rolf Andersson, bygge-direktør i KAB.

Ny måde at tænke plejehjem
En enig dommerkomité -pegede på projektet fra C.F. Møllers tegnestue, da KAB, SAB og Københavns Kommune offentliggjorde de fire forslag til Fremtidens Sølund. Projektet har været længe undervejs, og naboerne har været inddraget, for det nye byggeri henvender sig også til dem. 

Daginstitutionens legeplads skal eksempelvis være tilgængelig for områdets børn uden for institutionens åbningstid, og i nogle af gårdrummene er andre beboere fra Nørrebro velkomne til at opholde sig. 

Ved præsentationen sagde bygge-direktør i KAB, Rolf Andersson:

”Dette projekt bliver til glæde for alle beboere, unge som gamle. Men også for alle københavnerne.”

Samme begejstring havde sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, der sagde, at det nye plejehjem er en helt ny måde at tænke plejehjem på, hvor de ældre i lokalmiljøet bliver inddraget. 

Medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune, Henrik Appel, understregede, at det bliver et sted, hvor folk med almindelig indkomster kan bo, og han forventer, at folk fra andre af verdens storbyer vil komme flyvende til København for at se, hvordan vi gør her. 

Byggeriet går i gang i 2018. I første omgang ned-rives de to blokke, hvor der i dag er midlertidige ungdomsboliger. Her bygges de kommende plejeboliger, så beboerne i de nuværende plejeboliger på Sølund kan flytte direkte ind i de nye om 4-5 år.

FREMTIDENS SØLUND

Fremtidens Sølund bygger på det gamle plejehjem Sølund ved søerne i København. I dag er to af de tre blokke udlejet som midlertidige ungdomsboliger.

Byggeriet sker fra 2018-2022 og kommer til at rumme:
* Velfærdsteknologisk plejecenter med 360 boliger
* Seniorbofællesskab med 20 boliger
* 150 ungdomsboliger
* Daginstitution
* Butikker
* 80 offentlige parkeringspladser

Læs mere: www.detnyesoelund.dk

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2842 )

0

Læseliste