21. MAR. 2016 KL. 00:00

Boligforeningen indretter lejligheden

side_4-1.jpg

Lars Lindskov

AAB Vejle har i et halvt år et helt specielt tilbud til indflyttere i en af sine store afdelinger: Fem timers gratis praktisk hjælp.

Da Vibeke Gimm den 1. marts flyttede ind i sin nye lejlighed i Vejle, fik hun andet end en bolig stillet til rådighed. Hun fik også tilbud på fem timers gratis hjælp.

Vibeke Gimm kunne vælge imellem hjælp til indretning af boligen og rengøring af den efter indflytningen. Hun valgte det første og er glad for sin beslutning.

Tilbuddet kom fra AAB Vejle og gælder i første halvår af 2016 alle indflyttere i den store afdeling Løget i forbindelse med afslutningen af en stor renovering.

I skrivende stund har 19 indflyttere sagt ja tak til det gratis tilbud. 16 har valgt hjælp til indretning og tre rengøring.

Vigtige gardinstænger
Vibeke Gimm fik besøg af indehaveren af Bredsten Tømrer & Snedkerforretning, Poul Erik Kirk.

”Det var en rigtig god hjælp,” fortæller hun. ”Han fik sat gardinstænger op i hele lejligheden, og han har sat lamper op og sluttet dem til og sat billeder op.”

Vibeke Gimm siger, at hun sagtens selv kunne have fundet nogen til at sætte lamper op. Men når det gjaldt gardinstænger, var det rart at have en dygtig tømrer til rådighed.

Skulle der bruges materialer, var det vilkårene, at indflytter skulle betale for dem. Men det slap Vibeke Gimm for. Hos hende skulle der kun bruges nogle stykker ledning, skruer og rawlplugs. Det var gratis.

Vibeke Gimm vidste på forhånd, hvor de forskellige ting skulle være, og synes, at fem timer var passende til at indrette den bolig, hun er flyttet ind i sammen med sine tvillingebørn Kristina og Morten på 16 år.

”Ja, det passede fint, og der var også tid til, at jeg kunne servere en middag for ham,” griner hun.

Til gengæld synes Vibeke Gimm ikke, at tilbuddet om rengøring var noget for hende:

”Det kan jeg godt selv klare”. 

Tilbud uden panik                            
Boligforeningens tilbud om fem timers gratis arbejde til indflyttere i Løget er kombineret med, at de under alle omstændigheder får en tilfredshedsgaranti. Hvis de inden for den første måned finder ud af, at det var en dårlig idé at flytte ind, får de huslejen tilbage og kan flytte uden varsel.

Denne garanti har ingen indtil nu følt grund til at udnytte, oplyser man stolt fra AAB Vejle.   

                 

Samtidig understreger boligforeningen i en pressemeddelelse, at de ekstraordinære tilbud ikke skyldes panik. Flytteprocenten i Løget er den samme som i hele AAB Vejle, og ventelisten er støt stigende. Man har bare villet have gang i alle de nye lejligheder, oplyser udlejningschef Tommy Mølgaard.

I en af dem bor Vibeke Gimm, som på mandag skal have indflyttersyn. Den eneste mangel, hun vil påpege, er kantlister langs væggene. Men hun går ud fra, at det skyldes, at man først vil lade indflyttere montere væg til væg-tæpper.

Hun kender i forvejen folk fra Løget og områdets gamle omdømme.

”Jamen, det ry har det jo ikke mere efter de forbedringer, der er sket, plus at indflyttere nu bliver tjekket, om de er på overførselsindkomst eller kontanthjælp,” fastslår hun.

Læs mere om afdelingen på www.loegetby.dk/boliger 

Boligen nr. 4 - 2016

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste