18. JUN. 2016 KL. 00:00

Hvem vil du låne din kagerulle til?

_skn3123_.jpg

Stefan Kai Nielsen

Deleøkonomi er et populært debatemne på Folkemødet. 23 arrangementer handlede på den ene eller anden måde om deleøkonomi. En af dem var arrangeret af Dansk Arkitektur Center og bar titlen ”Hvordan skalerer man deleøkonomiske forretningsmodeller?” – en debat, hvor konsulent Ann-Sofie Nielsen fra BL også deltog for at forklare om nabobørsen.dk, som BL driver sammen med ABF, der er andelsboligernes sammenslutning.

Nabobørsen har eksisteret i et år, og ideen er, at der er tale om et fællesskab, hvor du gratis kan dele og låne ting med dine naboer. Deleplatformen har 500 brugere og er stadig under indkøring, men Ann-Sofie Nielsen blev udfordret på forretningskonceptet af nogle af de øvrige debattører.

Eva Sørensen, professor ved Roskilde Universitet, syntes, at ideen var sympatisk, men tvivlede på, at det var rigtigt, at man ikke havde et økonomisk incitament til at låne sine ting ud: ”Det gør kontakten med en, man ikke kender mere tryg, for man forstår motivet,” var hendes pointe. Og hun var også i tvivl om, hvorvidt man overhovedet vil dele med folk, man ikke kender: ”Hvem vil du låne din kagerulle til,” spurgte hun blandt andet.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste