07. JUN. 2016 KL. 00:00

Fattigdomsgrænse på vej i København

kroner_colourbox.jpg

Colourbox

Flertal i hovedstadens socialudvalg vil genindføre fattigdomsgrænse med udgangspunkt i, hvad det koster at leve i byen.

Har du ikke penge til en minimal livsførelse, er du fattig. Det vil sige, hvis du ikke har råd til et minimum af udgifter til husleje i en beskeden bolig, medielicens, forsikring, telefon, tandlæge, a-kasse, efterlønsbidrag, fagforening, transport og mad. 

Sådan lyder den fattigdomsgrænse, som et flertal af Københavns Kommunes socialudvalg ønsker at genindføre. Denne fattigdomsgrænse følger en såkaldt budgetmodel, hvor man ikke sammenligner med, hvad man har til rådighed i forhold til andre borgere, men tager udgangspunkt i, hvad det faktisk koster at leve i hovedstaden. 

 

Københavns Kommune har tidligere haft en sådan fattigdomsgrænse. På landsplan blev der under den tidligere regering indført en fattigdomsgrænse ved 50 procent af en såkaldt medianindkomst. 

 

Begge dele blev afskaffet efter regeringsskiftet i 2015. 

 

Flertallet i socialudvalget for at genindføre fattigdomsgrænsen består af Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne og de radikale. Imod er Venstre, konservative og Dansk Folkeparti. Den endelige beslutning træffes af Københavns Borgerrepræsentation i slutningen af juni. 

 

Læs rapport om den tidligere fattigdomsgrænse i Københavns Kommune her.

 

Da Københavns Kommune havde en fattigdomsgrænse efter den såkaldte budgetmodel, blev der skrevet en rapport om situationen. Rapporten viste blandt andet dette kort med data fra 2010. Andelen af fattige var størst i bydele med de mørkeste  farver.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste