19. FEB. 2016 KL. 00:00

Danskerne: Flygtninge også socialt udsatte

flygtninge.jpg

Scanpix

Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse af danskernes holdninger til socialt udsatte viser, at 17 procent af danskerne i dag tænker på flygtninge, når de skal svare på spørgsmålet om, hvad ”socialt udsatte” betyder for dem. .

I 2013, da Rådet sidste gang undersøgte danskernes holdning til socialt udsatte, var flygtninge slet ikke en kategori, som danskerne nævnte i forbindelse med socialt udsatte.

Antallet af hjemløse stiger først og fremmest fordi skiftende regeringer ikke på noget tidspunkt har præsenteret en ambitiøs og realistisk plan for, hvordan vi knækker hjemløsekurven.

Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte

Rådet for Socialt Udsattes formand Jann Sjursen siger til undersøgelsen i en pressemeddelse:

"Når vi i februar 2015 kunne registrere et historisk højt antal hjemløse i Danmark, så har det intet at gøre med flygtningesituationen - selvom det øger presset på kommunerne for at skaffe boliger. Antallet af hjemløse stiger først og fremmest fordi skiftende regeringer ikke på noget tidspunkt har præsenteret en ambitiøs og realistisk plan for, hvordan vi knækker hjemløsekurven. Med flygtningestrømmen bliver udfordringen større på kort sigt. Dét stiller endnu større krav til den politiske vilje til at skabe mulighederne for socialt udsatte – og viljen til at fordele samfundets ressourcer så både socialt udsatte og flygtninge kan have en værdig tilværelse og bidrage til samfundet".  

Rådet for Socialt Udsatte har bedt Epinion om at gennemføre en undersøgelse af danskernes holdning til socialt udsatte. Undersøgelsen blev første gang gennemført i oktober 2013 og nu igen i oktober 2015. 1.013 repræsentativt udvalgt danskere er blevet interviewet til undersøgelsen. 


Kilde: Epinion for Rådet for Socialt Udsatte

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste