01. DEC. 2016 KL. 00:00

Indblik: Det virker som et Indianerreservat

llr-vollsmose_2_full-window-size.jpg

Jens Pilholm er direktør i CIVICA, og han er frustreret over, at en kriminel bande i realiteten fører kontrol med Bøgeparken i Vollsmose. Situationen i Bøgeparken i Vollsmose er unik og kritisk.

Boligorganisationen CIVICAs medarbejdere er utrygge ved at passe deres arbejde, beboerne tør ikke anmelde kriminelle forhold til politiet, Bøgetorvet midt i afdelingen er blevet hjemsted for den kriminelle bande ”Black Army”, og selvsamme bande fører kontrol med, hvem der færdes i området. De, der visiterer i Bøgeparken, er ikke politiet, men bandemedlemmer.

Og det er ikke hvem som helst, der maler dette billede af Bøgeparken i Vollsmose. Det gør Jens Pilholm, som er direktør i boligorganisationen CIVICA, som har Bøgeparken.

”Jeg oplever det som om, at Bøgeparken er et indianerreservat, hvor der ligger en ring om, og hvor Black Army betragter det som deres område.”

”De unge i banden passer folk op for at høre til deres ærinde i området. For eksempel har den medarbejder, som står for de it-tekniske installationer i Bøgeparken oplevet, at hans bil blev tvunget ind til siden af en bil med fire bandemedlemmer i. Han skulle ud at sætte videoovervågning op, men det mente de unge bandemedlemmer ikke var nødvendigt, så han blev sendt hjem igen,” fortæller Jens Pilholm.

Hilsen fra Black Army
Og netop videoovervågningen i Bøgeparken har været genstand for en lille ”krig” imellem CIVICA og Black Army.

Boligorganisationen har i flere omgange forsøgt at opsætte overvågningskameraer i området. Mere almindelige installationer blev straks fjernet. Derefter satte man langt mere solide kameraer op på steder, som næsten burde være umulige at komme til, men heller ikke disse kraftigere løsninger overlever ikke en nat i Bøgeparken.

De unge i banden passer folk op for at høre til deres ærinde i området. For eksempel har den medarbejder, som står for de it-tekniske installationer i Bøgeparken oplevet, at hans bil blev tvunget ind til siden af en bil med fire bandemedlemmer i. Han skulle ud at sætte videoovervågning op, men det mente de unge bandemedlemmer ikke var nødvendigt, så han blev sendt hjem igen.

Jens Pilholm

Som Jens Pilholm forklarer:
”For at vi ikke skal være i tvivl om, hvem der piller vores videoovervågning ned, så efterlader Black Army klistermærker, så vi i CIVICA kan se, hvem der bestemmer i området.”

Samlingssted Bøgetorvet
CIVICA-direktøren har noteret sig, at problemerne med Black Armys tilstedeværelse i Bøgeparken er eskaleret, præcis fra og med det tidspunkt hvor politiet på Fyn lukkede klubhusene hos både Hells Angels og Black Army:

”Min oplevelse er, at Black Army i stedet har ’flyttet deres klubhus’ ud til Bøgetorvet midt i bebyggelsen, hvorfra de styrer deres aktiviteter. Det betyder blandt andet, at CIVICAs folk kun tør komme på Bøgetorvet om formiddagen, hvor de er der for at ordne oprydning og andre småting. Men er der optræk til ballade, føler de sig nødsaget til at trække sig – for eksempel ved at gå ind i en garage,” siger Jens Pilholm.

Han kalder situationen for ”helt uholdbar” og føler ikke, at der er kommet tilstrækkeligt med handling ud af de møder, han har holdt med kommune og politi i Odense.

”Jeg er lidt efterladt med det indtryk, at man har opgivet Vollsmose for at koncentrere sig om at løse problemerne i resten af Odense. Det må ikke ske.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2735 )

0

Læseliste