18. AUG. 2016 KL. 00:00

Private udlejere: Energisparepakken virker ikke

john006_full-window-size.jpg

Sara Galbiati

Svært, når man ikke må lade lejerne betale, siger brancheorganisation.

Der er ikke rigtigt kommet gang i de private udlejeres energirenoveringer, sådan som det ellers var hensigten, da den tidligere regering i 2014 vedtog den såkaldte ”energisparepakke”. Det er Ejendomsforeningen Danmark, som selv oplyser det i forbindelse med, at pakken skal evalueres af Folketinget. Foreningen konstaterer, at reglerne ikke har kunnet bruges i praksis.

”Energisparepakkens regler er så komplicerede og ulogiske, at de desværre kun gør lejefastsættelsen i de private lejeboliger mere uigennemskuelig. Hvis en udlejer energiforbedrer en boligejendom, får lejerne en sikker gevinst i form af lavere varmeregninger og øget komfort. Udlejer er imidlertid ikke sikker på at få sin investering forrentet og afdraget over huslejen. Der er nemlig ingen regler, som sikrer, at udlejer kan hæve huslejen, så forhøjelsen svarer til omkostningerne ved investeringen,” siger John R. Frederiksen, der er formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Energisparepakkens regler er så komplicerede og ulogiske, at de desværre kun gør lejefastsættelsen i de private lejeboliger mere uigennemskuelig.

John R. Frederiksen

Han henviser til, at de private udlejere gerne vil have ”samme vilkår”, som almene boligorganisationer har, med henvisning til at almene boliger har omkostningsbestemt husleje.

”Vores medlemmer ser positivt på energirenovering, og de vil meget gerne gøre deres til at nedsætte energiforbruget i deres udlejningsejendomme. Derfor har Ejendomsforeningen Danmark gennem lang tid haft fokus på, hvad der konkret kan gøre ejendommene mere energieffektive. Det kan man sådan set bare gøre ved at lade de private lejeboliger få samme muligheder for energirenovering, som de almene boliger allerede har. Det vil sætte turbo på energirenoveringerne,” siger John R. Frederiksen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste