27. NOV. 2015 KL. 00:00

Endnu en developer slår et slag for blandede byer

joern-taekker_full-window-size.jpg

Tækker Group

I de seneste uger har debatten om nødvendigheden af at blande ejerformer i nye boligområder raset. Det er regeringens udspil om at tilbagerulle planlovens bestemmelse om, at kommuner kan stille krav om op til 25 procent almene boliger i nye boligområder, som har udløst debatten. Blandt andre har en af Københavns store developere, Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen, i flere medier kritiseret, at regeringen vil sløjfe 25 procents-reglen, og betonet vigtigheden af at blande ejerformerne i de nye byområder.  

Og nu giver også Jørn Tækker, direktør og ejer af Tækker Group i Aarhus, et indspark i debatten. Jørn Tækker er i fuld gang med at realisere en helt ny by som en forstad til Aarhus kaldet ”Nye”, et projekt i stor skala med cirka 10.000 boliger. Og i denne nye by er det helt afgørende, atejerformerne er blandet maksimalt, mener Tækker: 

”… men jeg mener helt sikkert, at det skal være et krav til ethvert nyt byudviklingsprojekt, at der skal være blandede ejerformer.

Jørn Tækker, direktør og ejer af Tækker Group i Aarhus.

”Mennesker skal blandes og mødes på alle tænkelige måder i Nye, uanset om de ejer deres bolig, bor alment eller bor i privat udlejning. Og selv om jeg godt ved, at det kan give nogle udfordringer at have alle tre former i samme opgang, så vil jeg mene, at det er det, vi skal tilstræbe. Derfor har vi brugt ti år på at planlægge mellemrummene imellem husene, sådan at der ikke er særlige p-pladser eller skraldespande til dem med ejerboliger og almene beboere. De enkelte byggerier er ikke hegnet ind af raftehegn eller bløde hække. Hele Nye er tænkt som ét stort sammenhængende boligområde.”

For at kunne føre denne vidtgående idé ud i livet, vil Jørn Tækker fortsætte med at eje alle arealer imellem husene – helt op til soklen.

Jørn Tækker ønsker ikke direkte at kommentere på den aktuelle debat om planloven, og han stiller sig tvivlende overfor, om mange kommuner overhovedet har mulighed for at få opført almene boliger på op til 25 procent af de nye arealer: 

”… men jeg mener helt sikkert, at det skal være et krav til ethvert nyt byudviklingsprojekt, at der skal være blandede ejerformer. Og også at områder i langt højere grad planlægges i et samarbejde imellem private investorer og almene boligorganisationer,” siger den aarhusianske developer.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste