25. NOV. 2015 KL. 00:00

Developer ønsker ro om planloven

developer.jpg

Søren Hytting

Planloven skal ikke ændres, hver gang regeringen skifter farve. Københavnsk investor efterlyser bredt politisk flertal.

I Boligen nummer 11 gjorde en af Københavns store, private ejendomsdevelopere, Hans-Bo Hyldig, direktør i FB Gruppen, sig til talsmand for vigtigheden af blandede byområder. Han var derfor tilhænger af reglen i planloven om, at kommuner kan sikre op til 25 procent almene boliger i nye byområder, sådan som den tidligere regering i foråret 2015 indførte det via en ændring af planloven.

Siden interviewet med Boligen er den nuværende regering kommet med en samlet vækstplan, og i den er der også foreslået en række ændringer af planloven – herunder en tilbagerulning af den ændring af planloven, som den tidligere regering lavede vedrørende almene boliger i nye byområder.

Vi har brug for at vide, hvad vi kan forholde os til, og at planloven ikke ændres, hver gang regeringen skifter farve.

Hans-Bo Hyldig, direktør i FB Gruppen

Det får nu Hans-Bo Hyldig til igen at blande sig i debatten. Denne gang i dagens udgave af dagbladet Licitationen, hvor Hyldig erklærer sig uenig med ”mit eget borgerlige parti” og gentager argumenterne for at fastholde reglen med op til 25 almene boliger. Desuden efterlyser han politisk stabilitet i spørgsmålet:

”Der er mange gode ting i de planlovsændringer, regeringen har lagt frem – blot ikke i spørgsmålet om at rulle 25 procentreglen tilbage. Jeg håber imidlertid, at man går efter en bred politisk aftale og ikke gennemfører planlovsændringen med et spinkelt flertal. Vi har brug for at vide, hvad vi kan forholde os til, og at planloven ikke ændres, hver gang regeringen skifter farve,” siger den københavnske developer til Licitationen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste