30. MAR. 2020 KL. 08:44

KAB klar til at sætte byggemilliarder i spil

109781_1_xl.jpg

KAB. Maskinen er smurt, og vi klar til at sætte i gang," siger byggedirektør Rolf Andersson fra KAB

16 store helhedsplaner kan blive realiseret, hvis Landsbyggefondens milliarder sættes i spil.

Flere hundrede projekter til samlet næsten 20 milliarder kroner er godkendt i Landsbyggefonden og venter i kø på at blive sat i gang. 16 af disse projekter er helhedsplaner i KAB-fællesskabet.

Boligorganisationen KAB har med interesse fulgt forslaget om at sætte Landsbyggefondens milliarder i spil som et kæmpe boost til byggebranchen – til gavn for virksomheder og ikke mindst beboere, der har ventet på renoveringer i lang tid.

”Det er et forslag med banko på hele pladen. Vi kan sætte gang i økonomien og sikre arbejdspladser uden at belaste de offentlige finanser, fordi Landsbyggefondens midler er penge, der er sparet op af beboerne i de almene boliger. Samtidig kan vi langt hurtigere hæve boligkvaliteten for rigtig mange beboere, som i dag må leve med kuldebroer, dårligt indeklima og andre udfordringer. Og vi er stort set klar til at gå i gang,” siger John Olsen, bestyrelsesformand i KAB i en pressemeddelelse.

Bag forslaget - der endnu ikke er behandlet - står BL, Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Erhverv, BAT-kartellet, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Fagbevægelsens Hovedorganisation. Læs mere om forslaget her.

Maskinen er smurt

KAB-fællesskabet har mulighed for at rykke hurtigt, fordi organisationen for et år siden dannede &os Byggepartnerskabet med rådgivere og entreprenører, der kan agere med det samme.

"En af fordelene med et strategisk byggepartnerskab er netop, at vi kan agere uhyre fleksibelt i forhold til de problemstillinger, der hele tiden opstår. Byggepartnerskabet er baseret på en rammeaftale, hvor udbudsforpligtelsen allerede er opfyldt, hvilket både sparer tid og penge. Helt afgørende er også det tætte samarbejde i byggepartnerskabet, som betyder, at vi har velbeskrevne og allerede afprøvede processer. Maskinen er smurt, og vi klar til at sætte i gang," siger byggedirektør Rolf Andersson fra KAB.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste