18. MAJ. 2020 KL. 11:37

Trygheden steg i 2019

lbf_temastatistik.jpg

Landsbyggefonden. Undersøgelsen viser, hvor trygge borgerne føler sig i relation til kriminalitet i deres nabolag.

Politiets Tryghedsundersøgelse for 2019 viser færre kriminelt belastede boligområder end året før.

Trygheden i en række særligt udsatte boligområder fik et knæk nedad i 2017, men Politiets Tryghedsundersøgelse for 2019 viser, at trygheden er steget igen de seneste to år. Det er sket i takt med, at politiet er vendt tilbage til de særligt udsatte boligområder, de såkaldte SUB-områder. Det er de boligområder de enkelte politikredse hvert år udpeger som mest belastede af kriminalitet og utryghedsskabende adfærd. En del af boligområderne står også på den årlige ghettoliste, men listerne er ikke identiske.

I 2019 var der 22 sub-områder, et område mindre end året før. Da politiets første tryghedsundersøgelse kom i 2013, var der hele 34 sub-områder på listen.

70 procent føler sig trygge i forhold til kriminalitet

Undersøgelsen viser, hvor trygge borgerne føler sig i relation til kriminalitet i deres nabolag. Samlet set føler 70,2 procent af borgerne i sub-områderne sig trygge i deres nabolag. Til sammenligning er 85,6 procent af borgerne i Danmark trygge i deres nabolag.

For første gang er det muligt at dykke ned i tallene og sammenligne trygheden i et sub-område med niveauet i resten af kommunen. I fire områder ligger borgernes følelse af tryghed mere end 20 procent under niveauet i kommunen. I de øvrige SUB-områder ligger trygheden tættere på niveauet i kommunen.

Læs også: Hvem står på ghettolisten?

Tilliden til politiet er høj

Undersøgelsen måler også borgernes tillid til politiet, og den er for første gang i 2019 højere i de særligt udsatte boligområder end i resten af befolkningen. 84,6 procent af borgerne i de særligt udsatte boligområder svarer, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. På landsplan er tallet 82,6 procent.

I 2019 boede der omkring 67.000 mennesker i sub-områderne. Tryghedsundersøgelsen giver ikke det helt aktuelle billede af boligområder på SUB-listen, da politiet i 2020 kan have tilføjet eller fjernet boligområder fra listen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste