;

Foto: Vinderne på scenen i 2017. I år uddeles igen de Almene Fagpriser indenfor fem kategorier. Du kan snart indstille dit projekt.

Foto: Vinderne på scenen i 2017. I år uddeles igen de Almene Fagpriser indenfor fem kategorier. Du kan snart indstille dit projekt.

Har du landets bedste almene projekter?

26. feb 2020

Almene Fagpriser hedder en række priser, der til efteråret skal tildeles inspirerende projekter omkring landets almene boliger. Nu åbnes der for indstillinger.

For anden gang skal Almene Fagpriser uddeles. Det sker for at hylde nogle af de mange projekter, der hver dag er i gang i landets boligområder eller har kørt for at understøtte fællesskab, byggeri, drift, boligsociale indsatser og beboerdemokrati.

Fra 1. marts kan branchen begynde at indstille projekter til de Almene Fagpriser som uddeles på branchens store konference, Almene Boligdage 2020 - 11. -12- september.


Ambitionen med priserne er at anerkende de mange store indsatser og værdiskabende aktiviteter, som foregår i boligorganisationerne overalt i Danmark og samtidig lære af de gode løsninger, så hele branchen udvikler sig. Ved at fremhæve de gode eksempler fra hele landet er det også håbet at inspirere hinanden. I 2017 blev mere end 100 projekter indstillet.

Kategorierne er:

- Nybyggeri
- Renovering
- Drift
- Social indsats
- Beboerdemokrati


Alle med tilknytning til boligorganisationen – beboere såvel som ansatte – kan indstille projekter. For at et projekt kan indgå i fagpriserne, skal det  være gennemført i Danmark og  have været aktivt i løbet af de seneste tre år.Vinderne vil modtage branchens samlede skulderklap og et symbolsk trofæ som en markering af en  fremragende og prisværdig løsning indenfor arbejdet med  almene boliger.


Fra 1. marts – 30. april kan de de bedste projekter indenfor de fem fagkategorier indstilles: Nybyggeri, renovering, drift, social indsats og beboerdemokrati.


Læs mere om kriterierne på konferencen Almene Boligdages hjemmeside.

Indstillingskriterier

Hvem kan indstille og hvad kan indstilles til fagpriserne?
Alle med tilknytning til boligorganisationen – beboere såvel som ansatte – kan indstille projekter. For at et projekt kan indgå i fagpriserne, skal det

– være gennemført i Danmark

– have været aktivt i løbet af de seneste tre år. Har projektet været indstillet til fagpriserne i 2017, skal der være sket nævneværdige udvikling i projektet siden da.

– opfylde alle generelle kriterier samt mindst et af de fagspecifikke kriterier

Læs mere