;

Foto: 10 nærbetjente får overrakt Lars Rand-prisen til SSP's årsmøde i Esbjerg. Foto: Andre Thorup / JydskeVestkysten

Foto: 10 nærbetjente får overrakt Lars Rand-prisen til SSP's årsmøde i Esbjerg. Foto: Andre Thorup / JydskeVestkysten

Hæder til 10 lokale politihelte

05. feb 2020

10 politibetjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi bliver hyldet med den såkaldte Lars Rand-pris for deres arbejde med at skabe relationer til borgerne i nærområderne.  

 

I Esbjerg er beboerne i kommunens boligområder på fornavn med de lokale betjente. De kommer nemlig ofte på besøg i de almene boligområder og tager gerne en snak.    

 

”Det gør en kæmpe forskel at have nærbetjente tilknyttet, så det anerkender vi dem for. Vi ved, at det skaber tryghed og dermed bedre boligområder, at faste betjente har deres gang i området, og at beboerne aktivt kan bruge dem i hverdagen,” siger Vibeke Stage, chef for SSP Forebyggelse & Vejledning i Esbjerg Kommune.

 

Styrker politiindsatsen på Stengårdsvej i Esbjerg

 

Fokus på udsatte unge

SSP-arbejdet i de almene boligområder har især fokus på de unge, som har behov for lidt ekstra støtte i deres hverdag.

 

"Nærpoliti i de almene boligområder er særlig vigtig, så de udsatte unge kan lære dem at kende og søge deres hjælp. På den måde støtter vi bedst op om dem," siger Vibeke Stage.

 

Ved at de er synlige i gadebilledet og opsøgende i deres arbejde, får nærbetjentene opbygget en tillid hos beboerne og fjerner ”trusselsbilledet” af politibetjente.

 

”Det betyder, at de unge, som kommer i kontakt med politiet, føler, at de står over for et rigtigt menneske med et navn – ikke bare ordensmagten i en uniform,” fortsætter Vibeke Stage.

 

SSP-samarbejdet

Hvert distrikt i Esbjerg Kommune har 1-2 nærbetjente tilknyttet. De er en del af SSP-samarbejdet mellem skoler, sociale myndigheder og politiet. Formålet med nærbetjentene er primært at gøre politiet tilgængelige for borgerne i kommunen og på den måde skabe tryghed.  

 

De ti nærbetjente, som vinder Lars Rand-prisen, er Iben Bech, Rasmus Henriksen, Niels Ruth, Arne Hvid og Johannes Nielsen fra Esbjerg og Karsten Pedersen og Ulrik Jepsen fra Bramming og Karsten Vinther, Ulrik Jensen og Majken Brink fra Ribe.

 

De modtog hver en lille gave og et diplom i forbindelse med prisen.

 

Politimester vandt egen pris

Den blev første gang uddelt i 2012 til Lars Rand selv, som var politimester i Esbjerg i perioden 1980-1992, og som har haft afgørende indflydelse på SSP-samarbejdets tilblivelse og nuværende form.  

 

Prisen bliver uddelt på SSP's årsmøde, hvor en lang række aktører med snitflader til og i SSP-samarbejdet deltager.

FAKTA

SSP-samarbejde i Esbjerg Kommune

 

SSP Forebyggelse & Vejledning er et samarbejde mellem skoler, sociale myndigheder og politiet i kommunen.

 

Man kan kontakte en lokal SSP-konsulent eller en områderådgiver, hvis man har brug for råd og vejledning om bekymringer, problematikker og underretninger.

Læs mere