;

Foto: Ny bygade og promenade skal åbne op for Vollsmose i Odense. Foto: Civica

Foto: Ny bygade og promenade skal åbne op for Vollsmose i Odense. Foto: Civica

Spadestik til Fremtidens Vollsmose

16. okt 2019

Forvandlingen af Vollsmose går nu for alvor i gang. Stier og veje skal forbinde Vollsmose med den omkringliggende by og er led i en stor infrastrukturplan for bydelen i Odense.

 

Om et år er det muligt at køre igennem Vollsmose på kryds og tværs og ikke kun udenom på en af de store veje, når man besøger boligområdet i Odense. Det første spadestik til en ny bygade og promenade i Vollsmose bliver taget den 22. oktober og er startskuddet på Fremtidens Vollsmose.

 

Boligorganisationerne i Odense, Civica og FAB, har i flere år sammen med Odense Kommune været i gang med planlægningen af infrastrukturplanen Fremtidens Vollsmose. Beboerdemokratiet, boligorganisationerne og byrådet tiltrådte den fælles plan tilbage i 2015, som blev endeligt godkendt af Landsbyggefonden og Boligministeriet sidst i 2015.

 

Borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, er glad for det kommende projekt og siger i en pressemeddelelse:

 

”Infrastrukturplanen Fremtidens Vollsmose er et godt startskud til den store udvikling, Vollsmose skal gennemgå over de kommende 10 år. Det er både symbolsk og et rigtig godt træk, at vi fra i år åbner Vollsmose op og binder bydelen bedre sammen med den omkringliggende by med nye veje og stier.” 

 

Borgmesteren tilføjer: ”På den måde starter udviklingen i området med at bygge nye forbindelser og bånd, så vi kan begynde at folde bydelens stærke potentialer ud.”

 

Beboerinteresse

Boligorganisationerne Civica og FAB håber, at Vollsmoses beboere vil følge med i den store forvandling, som deres boligområde skal igennem over de næste mange år, da det vil have stor betydning for dem, der bor i Vollsmose og områderne omkring. 

 

”Vi håber at se mange af Vollsmoses beboere til første spadestik. For os er det et stort skridt at binde Vollsmose sammen med byen udenom,” siger Erling Nielsen, FAB’s formand.

 

Infrastrukturplanen bliver støttet af Landsbyggefonden med 220 millioner kroner og med en medfinansiering fra Odense Kommune på 80 millioner kroner.