04. JUN. 2019 KL. 12:25

De kommende boligforhandlinger er udfordringen

repraesentantskabsmoede.jpg

Regnar M. Nielsen

Landsbyggefondens midler til boligsociale indsatser risikerer kraftig beskæring fra 2020.

BL’s formand, Palle Adamsen, forudser, at en af de kommende års største udfordringer bliver efterårets forhandlinger om et nyt boligforlig. Det sagde han under den politiske beretning i forbindelse med BL’s repræsentantskabsmøde, der her til formiddag blev afviklet på Hotel Nyborg Strand.

“I dette øjeblik, er der en kø af helt konkrete renoveringsprojekter til Landsbyggefonden på 13 milliarder kroner. De kan ikke imødekommes, fordi de fastsatte renoveringsrammer er for snævre,” sagde Palle Adamsen.

Afgørende for hvor meget, der kan renoveres for i de kommende år er netop, hvilken ramme folketingspolitikerne bliver enige om, at Landsbyggefonden må støtte de renoveringstrængende afdelinger med.

“Jeg er ikke i tvivl om, at armlægningen om den kommende boligaftale bliver meget hård. Finansministeriets forsøg på at tømme Landsbyggefonden i ly af Parallelsamfundspakken sidste forår taler sit eget tydelige sprog,” fortsatte BL-formanden.

Den boligsociale indsats skal løftes

“Det er ikke kun de fysiske renoveringer, som Folketingets medlemmer skal forhandle om. Også de boligsociale indsatser er på bordet.

“En del af parallelsamfundsaftalen var, at Landsbyggefondens udgifter til boligsociale indsatser fra 2020 og otte år frem blev fastlagt til 135 millioner kroner om året i stedet for de nuværende 235 millioner,” sagde Palle Adamsen.

“En vigtig opgave for os i de kommende boligforhandlinger bliver at løfte de boligsociale indsatser til det sædvanlige niveau. Ellers skal vi lukke mange gode og nødvendige indsatser,” fortsatte han.

Og der er i følge BL-formanden boligsociale opgaver nok at tage fat på.

“Vi har områder, hvor for mange er uden for arbejdsmarkedet. Steder hvor børnene klarer sig for dårligt i skolen, steder hvor den tunge sociale arv har bidt sig fast,” sagde Palle Adamsen.

Mod til at eje dagsordenen

BL's formand understregede at vejen til at opnå gode resultater i forbindelse med de kommende forhandlinger er, at BL og den almene boligsektor i øvrigt tør at tage dagsordenen.

“Vi skal eje målet i den såkaldte ghettopolitik. Ved at eje målet kan vi definere problemet. Ved at definere problemet kan vi definere løsningen,” sagde Palle Adamsen.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste