;

Vestjyske boligselskaber fusionerer

20. feb 2019

Tre vestjyske boligselskaber fusionerer og håber på den måde at sikre beboerne økonomisk.

 

Flere mindre boligselskaber vælger at gå sammen. Således også i Vestjylland, hvor tre almene boligselskaber i henholdsvis Varde, Ølgod og Esbjerg nu ruster sig til fremtiden og går sammen i et nyt boligselskab. Det nye samlede navn er Bolig Syd Vest. 

 

Samarbejdet vil stille selskabet - og dermed i sidste ende beboerne i de knap 1.100 boliger - stærkt og økonomisk solidt over for fremtidige udfordringer, vurderes det.  Det er en beslutning, som repræsentantskaberne i Boligselskabet Domea Varde, Domea Ølgod og Boligselskabet BSB Esbjerg netop har truffet. 

 

Boligselskaberne vil fusionere, så de er bedre rustet til de udfordringer og krav, der møder den almene branche. Et af de mest presserende krav, der skal opfyldes, er, at den almene branche skal spare 1,5 milliarder kroner frem mod 2020. Det svarer til 3.000 kr. pr. lejemål om året - eller 250 kr. pr. lejemål om måneden - for kunder hos bygge- og boligadministrationen Domea.dk, som de tre boligselskaber er.

 

"Vi kunne hurtigt se, at det nok var en god idé at blive flere, for hvis pengepungen bliver lettere og lettere, risikerer vi pludselig ikke at være her mere. Nu handler vi, og det er også en måde at sikre beboerne økonomisk på. Vi ser meget frem til samarbejdet," fortæller Inger Cramon, der er organisationsbestyrelsesformand i det nuværende Domea Ølgod, der bidrager til fusionen med 229 lejemål.

 

I Boligselskabet Domea Varde, der bringer 689 lejemål ind i det nye selskab, er organisationsbestyrelsesformand Birgith Holte Albertsen også meget begejstret for de tre repræsentantskabers ja til hinanden.

 

"Vi er ikke bange for at handle i Varde. For to år siden omstrukturerede vi driften, hvilket har sparet os penge og afspejlet sig i beboernes husleje. Det her er et næste naturligt og fremsynet skridt for at styrke os, og da vi i forvejen deler servicecenter med de to andre selskaber, er det oplagt at gå sammen," siger Birgith Holte Albertsen.

 

Fusionen træder i kraft den 1. juli 2020, og de tre nuværende formænd har aftalt at mødes jævnligt indtil da og lære hinanden at kende og få de sidste detaljer på plads. I foråret 2020 vil Bolig Syd Vest sammensætte sin nye bestyrelse.

 

Allerede nu vil driftsarbejdet så småt begynde at gå på tværs af de tre selskaber og byer.

 

Bygge- og boligadministrationen Domea.dk står for administration og udlejning i de tre boligselskaber og vil også gøre det i det nye selskab.

Fakta om fusionen

Boligselskabet Domea Varde: 687 boliger

Domea Ølgod: 229 boliger

Boligselskabet BSB Esbjerg: 178 boliger

I alt ved fusionen: 1.094 boliger