26. AUG. 2019 KL. 16:33

Stort site om boligjura lanceres

law.jpeg

1.100 spørgsmål og svar, regler, domme og afgørelser omkring almene boliger er samlet på hjemmesiden  BoligJura.dk. BL har købt rettighederne og udbreder nu BoligJura gratis til landets boligorganisationer.

Arbejder du til daglig med almene boliger eller interesserer du dig som beboerdemokrat for regler og best practice, så er portalen BoligJura.dk uomgængelig; Ghettopakke, ventelister, persondata, råderet, fraflytning. Emnerne er mange og en lignende samling af viden findes ikke andre steder.

Sådan lyder det fra BL - Danmarks Almene Boliger, som netop har indgået et samarbejde med KAB, som i sin tid begyndte den systematiske opsamlingen af viden fra hele branchen. BoligJura.dk er en unik samling af viden om mange forskellige juridiske forhold indenfor det almene boligområde. Viden som samlet ikke findes andre steder.

Vi ønsker med BoligJura at give alle boligorganisationer mulighed for at bidrage til fælles vidensdeling i hele branchen.

Sanne Steen Pedersen, chefjurist i BL

BL har for en periode købt rettighederne til det digitale opslagsværk med fakta og lovstof, og ideen er nu gratis at udbrede værktøjet til endnu flere ansatte og beboervalgte i den almene sektor.

“Vi ønsker at give alle boligorganisationer mulighed for at bidrage til fælles vidensdeling på boligjura.dk. Hvis f.eks. én medarbejder er i tvivl om forståelsen af en bestemt regel, så er der også en anden medarbejder et andet sted, som er i tvivl. Med BoligJura kan man finde et svar på spørgsmål, som andre har stillet. Vi håber, at vi i branchen sammen kan få opbygget og delt endnu mere relevant viden på vores område.” siger Sanne Steen Pedersen, chefjurist i BL.

BoligJura.dk er en vidensportal for alle, der på en eller anden måde beskæftiger sig med drift og jura indenfor det almene boligområde. På portalen kan du bl.a. dykke ned i 90 regelguides, 1.100 spørgsmål og svar, mere end 300 domme og 250 afgørelser fra beboerklagenævn.

BoligJura.dk har søgefunktion, så du let kan finde det, du har brug for. Den er inddelt i seks emner: ’Udlejning & indflytning’, ’Boperiode’, ’Fraflytning’, ’Administration & økonomi’, ’Drift’ og ’Beboerdemokrati’.

“Det er jo medlemmerne selv, der igennem mange år har stillet de her mange relevante spørgsmål. Så de er også indarbejdet, sammen med de relevante domme og afgørelser, som BL har fået kendskab til fra boligorganisationer i hele landet,” siger Sanne Steen Pedersen.

Senere på ugen får landets boligorganisationer login til BoligJura.dk

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste