15. AUG. 2019 KL. 16:59

Derfor er en letbane vigtig for Vollsmose

letbane.jpg

En letbane er en togtype, som byder på smallere vogne og lavere gulv end klassiske jernbaner. De bruges typisk i bymæssige områder, hvor der er brug for supplement til den kollektive trafik. Odense Letbane bliver elektrisk drevet og forurener derfor ikke som eksempelvis busser og biler. Visualisering: Odense Letbane

Der er symbolik i at se byens nye letbane køre ind i området, siger professor i arkitektur og fysisk planlægning

 

Mens der i Odense Kommunes byråd er opstået tvivl om etablering af en letbane til Vollsmose, så er professor i arkitektur og fysisk planlægning Claus Bech-Danielsen fra Statens Byggeforskningsinstitut ikke i tvivl om, at en letbane og dermed en udvidelse af infrastrukturen og den kollektive trafik vil være en klar fordel for den positive udvikling af boligområdet og bydelen udenfor Odense.

“I bestræbelserne på at gøre Vollsmose mere attraktivt, skabe en blandet beboersammensætning og lime området sammen med resten af byen, så er velfungerende infrastruktur og kollektiv trafik et vigtigt greb,” siger han.

Åbenheden er vigtig

Ifølge Claus Bech-Danielsen blev områder som Vollsmose i sin tid placeret uden for byen og havde en tendens til at slå en ring omkring sig selv for at skabe ro, tryghed og trafiksikkerhed. Men gennem årene har det haft den bagside, at områderne og dermed beboerne er blevet isoleret både fysisk og socialt.

“I dag er der fokus på, at folk udefra skal kunne komme ind i områderne. Samtidig skal beboerne også kunne komme ud og blive en del af byen og det liv, der er omkring områderne. Det kan altsammen være med til at afhjælpe marginalisering,” siger professoren og tilføjer:

“Man skal også huske på, at der er symbolik i at se byens nye letbane køre ind og gøre stop i området. Erfaringerne siger, at velfungerende kollektiv trafik er af stor betydning for boligområders attraktivitet. Det vil det selvfølgelig også have for Vollsmose.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste