01. SEP. 2018 KL. 12:20

Langkærparken vinder nordisk 'Bostadspris'

langkaer_parken.jpg

Al2Bolig

Boligområde fra Tilst modtager prestigefuld nordisk pris for renovering og jobindsats. Samtidig blev en ny rapport om det nordiske byggemarked præsenteret på NBO-konferencen.

Ikke blot for beboerne i Langkærparken i Tilst er renoveringen af boligområdet ved Aarhus en succes, men også i et nordisk lys er der fokus på forvandlingen fra slidt boligområde til velfungerende kvarter.

Torsdag 30. august vandt projektet fra Langkærparken den såkaldte ‘Bostadspris’, som blev uddelt i Stockholm i forbindelse med en konference for almene boliger i norden, arrangeret af repræsentanter for boligorganisationer i hele norden. NBO - Housing Nordic var arrangører af konferencen.

Projektet i Langkærparken er en succeshistorie, som mange andre renoverede boligområder herhjemme, men udmærker sig også ved at kombinere den store planlægnings- og håndværksmæssige indsats med et beskæftigelsesprojekt. ”JobFirst” kaldes dén indsats.

I forbindelse med renoveringen af det udsatte boligområde Langkærparken i Aarhus indledte bygherre Al2bolig, Jobcenter Aarhus og entreprenør Enemærke & Petersen det ambitiøse JobFirst-samarbejde, der havde til hensigt at beskæftige områdets unge i renoveringsprojektet. 24 unge arbejdsløse beboere kom i fuldtidsarbejde arbejde ved renoveringen.

Til NBO-konferencen, arrangeret af repræsentanter for boligorganisationer i hele norden, tog projektet også kegler, da det blev præsenteret torsdag.

Otte nominerede fra Norge, Sverige, Island, Finland og Danmark var nominerede. Hensigten var klar: at sætte fokus på den værdi renoveringer i de nordiske boligområder giver både lokalområdet og samfundet. Også et renoveringsprojekt som Tellusgatan i Göteborg, hvor 800 lejere bor, var med langt fremme, lyder det. 

Langkærparken blev valgt som samlet vinder blandt de otte nominerede og understøtter visionen i det nordiske samarbejde, som på engelsk lyder: "NBO, Nordic cooperative and public housing associations, has a vision of a Nordic region with economically, ecologically and socially sustainable housing for all.”

Du kan læse mere om alle de otte nominerede og NBO-konferencen lige her - og læse mere om tendenserne på det nordiske boligmarked i en helt ny rapport lige her

Du kan læse mere om Langkærparken og 'Jobfirst'-indsatsen hos Al2Bolig her

Vinderen af den såkaldte 'Bostadspris' gik til Langkærparken i Tilst ved Aarhus.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste