;

Foto: Realdania, Carsten Andersen

Foto: Realdania, Carsten Andersen

Nyt katalog om sociale renoveringer

20. mar 2018

Når der renoveres i den almene sektor, så tænkes fællesskabet ofte ind. Et nyt inspirationskatalog på gaden til at løfte livet i din afdeling.

 

I forbindelse med Almene Boligdage 2017, som er den almene boligbranches store netværks- og inspirationsdage, var fokus på, hvordan fysiske tiltag kan være med til at understøtte fællesskab og skabe mere tryghed. I branchen kaldes det ‘sociale renoveringer’.

 

Nu kan du finde et nyt inspirationskatalog på socialerenoveringer.dk, hvor du kan finde inspiration til et kommende renoveringsprojekt, eller få mere viden om, hvordan du kan skabe mere liv i din afdeling. Du kan læse om renoveringer på boligen, facaden, fælles arealer og forbindelsen til omgivelserne.

 

På websitet kan du høre de gode historier fra beboerne og tænke det sociale liv sammen med den fysiske renovering.

 

Hør bl.a. Stine-Lisa fra Lundevænget, som fortæller om tryghed i sit boligområde. “For mig er tryghed at der nogle søde mennesker, og at der er rent og pænt. Der er en varmemester, der tager sig af stedet og passer godt på det.”

 

Eller om altanens betydning for det sociale liv:

“Her på min altan kan jeg sidde og lade tankerne forsvinde op i himlen. Det er min lille trygge have. Og så kan jeg høre børnene og holde et øje med livet mellem husene,” fortæller Vibeke fra Lundevænget.

 

Bag projektet står BL - Danmarks Almene Boliger, Realdania og Landsbyggefonden.