;

Foto: Renover.dk - I 2017 blev Nyt Rosenhøj kåret til Danmarks bedste renovering.

Foto: Renover.dk - I 2017 blev Nyt Rosenhøj kåret til Danmarks bedste renovering.

RENOVER prisen ruller igen

25. jan 2018

Nu kan der igen indstilles gode almene renoveringsprojekter til RENOVER-prisen 2018. 

Så er det igen tid til at indstille det eller de renoveringsprojekter, som skal kunne kalde sig Danmarks bedste renovering. Der kan netop nu – og indtil den 2. marts – indstilles til RENOVER- prisen. Og alle kan indstille.

Sidste år blev i alt 200 projekter nomineret til både RENOVER-prisen og Jubilæumsprisen, som var en særlig pris, der blev uddelt til bedste almene renovering i anledning af RENOVER-prisens 5-års-jubilæum. 

I 2018 bliver Jubilæumsprisen ikke uddelt. I år er Specialprisen nemlig tilbage, som også blev uddelt i 2015 og 2016, og som gives til et projekt, der er særligt originalt eller kreativt. Parterne bag prisen håber særligt, at danskerne vil indstille gode eksempler på renoveringer af almene bebyggelser og parcelhuse.

”Både de almene boliger og parcelhuse udgør en stor del af den samlede danske byggemasse, så derfor vil vi gerne se eksempler på, hvordan disse typer af boliger bliver renoveret på forskellige måder rundt omkring i landet. Det er bare om at indstille,” siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Nyt Rosenhøj smider uniformen

I 2017 vandt Nyt Rosenhøj i Viby, Aarhus, den særlige Jubilæumsprisen som foruden en gennemgribende facade- og energirenovering har skabt et Nyt Rosenhøj med et stærkt “område- og identitetsløft,” som det hedder i udtalelsen fra dommerne sidste år. 

 

At prisregn betyder noget for byggebranchen fik den almene sektor selv at mærke sidste år, hvor en særlig konkurrence kaldet ‘Almene Priser’ fik mere end 230 bidrag om gode løsninger i de almene boligområder. Vinderne blev fundet til Almene Boligdage i Aarhus i november 2017. 

Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania og med en fortid i den almene boligsektor, uddelte de fem fagpriser under Almene Boligdage.

Se vinderne og de mange gode løsninger fra den almene sektor i kataloget

 

”I mit nuværende job møder jeg mange, der slet ikke kender den almene sektor og ikke ved, hvordan den bidrager til samfundets sammenhængskraft,” sagde Jesper Nygård.


Hvis man vil indstille til RENOVER prisen 2018, så kan man gøre det frem til 2. marts her på linket:  https://renover.dk/indstil-projekt/

 

FAKTA

 

  • Fra d. 2. januar til 1. marts 2018 kan alle indstille et eller flere renoveringsprojekter til RENOVER prisen 2018.

  • Efter indstillingsperioden vurderer et nomineringsudvalg hvilke projekter, der nomineres til RENOVER prisen. De nominerede projekter offentliggøres d. 14. juni, hvorefter valgkollegiet, bestående af et bredt udvalg af personer fra byggebranchen, stemmer om, hvilket projekt der skal vinde RENOVER prisen 2018.

  • Vinderprojekterne offentliggøres ved RENOVER prisens prisfest d. 6. september 2018. 

    Læs mere på renover.dk

Læs også: