;

Foto: Stefan Kai Nielsen

Foto: Stefan Kai Nielsen

Landsbyggefonden er eksponent for verdens bedste boligpolitik

30. apr 2018

Solen skinnede over Aalborg, da Mette Frederiksen den 11. april besøgte Fyr-kildeparken i det østlige Aalborg. Den socialdemokratiske partiformand var inviteret af beboerne, der gerne ville tale boligpolitik med deres nye folketingskandidat. Sammen med Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, blev hun inviteret indenfor i et udvalg af afdelingens nyrenoverede boliger – boliger, der var til store familier og- til enlige.


”Vi har ført verdens bedste boligpolitik i Danmark. Landsbyggefonden sikrer, at der både bygges nyt og renoveres, så alle kan få en god bolig,” kommenterede hun.


Det faldt tydeligvis i beboernes smag, at den socialdemokratiske statsministerkandi-dat var glad for Landsbyggefonden.


”Jeg synes, det er så vigtigt, at I står fast. Bliver ved med at stå på, at vi beholder pen-gene i Landsbyggefonden,” sagde Tove Søndergaard, der er beboer i Fyrkildeparken.


”Det er det, vi kæmper for. At sige til regeringen, at de 13 milliarder, I tager ud af Landsbyggefonden. De skal blive ved lejerne,” svarede Mette Frederiksen.

Realisering af planen til bekæmpelse af parallelsamfund skal tages fra de tilskud, staten betaler til de private friskoler.
Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet

Stort presseopbud

Dagen før var Mette Frederiksen af stats--minister Lars Løkke Rasmussen i Fol-ke-tingets spørgetime afkrævet svar på, hvor finansieringen af regeringens parallelsamfundsplan skal komme fra, når pengene ikke må hentes i Landsbyggefonden. Svaret kom i Aalborg, hvor det blev afleveret til beboerne og de repræsentanter fra pressen, der var til stede. Ud over Fagbladet Boligen var det blandt andet Nordjyske Medier, Dan-marks Radio og TV 2.

”Realisering af planen til bekæmpelse af parallelsamfund skal tages fra de tilskud, staten betaler til de private friskoler,” sagde Mette Frederiksen. 

Og udsigten til, at pengene ikke skal tages i Landsbyggefonden, faldt i god smag hos de cirka 75-100 beboere, der gav en højlydt applaus ved udsigten til, at andre også kan få renoveret deres boliger.

 

Boligafdelinger er forskellige

Under besigtigelsen af det nye Aalborg Øst blev Mette Frederiksen også præsenteret for de nye private udlejningsboliger, som bliver opført i det ellers store og hidtil udelukkende almene boligområde.


”En reducering af andelen af almene boliger er en god idé nogle steder. Som her, hvor I allerede selv er begyndt. Det kan sikkert også virke andre steder. Men boligafdelinger er forskellige, og det er deres problemer også, andre steder skal der noget andet til,” sagde hun.

Det var afgjort en kærlig modtagelse, Mette Frederiksen fik, da hun besøgte Fyrkildeparken i sin nye valgkreds. Nu hørte de små 100 fremmødte tydeligvis også til segmentet af socialdemokratiske vælgere. Men selv om velkomsten var kærlig, gav de ikke statsministerkandidaten en betingelsesløs blankocheck i hendes virke. 


”Det skal ikke bare være snak det her.  Vi har hørt dig sige, at du vil arbejde for, at vi kan beholde pengene i Landsbyggefonden. Det er fint. Men vi har også en forventning om, at du leverer varen,” sagde en af tilhørerne.

Han høstede et betydeligt bifald på bemærkningen.


”Vi er meget taknemmelige over, at vores renovering er ved at falde på plads. Men der er mange andre steder, der trænger,” tilføjede en dame, som hed Dorthe.

En anden dame, der hed Dorthe – ”Dorthe Marie” – fik ordet. 


”Det er meget problematisk for sådan en som mig på fire hjul at finde en bolig. Jeg – og andre i min situation – er helt afhængig af, at Landsbyggefonden i forbindelse med deres renoveringer sikrer tilgængelighed til flere boliger,” sagde hun, inden hun akkompagneret af betydelige klapsalver rakte mikrofonen op til ordstyreren.


Fagbladet Boligen nr. 3 - 2018