;

Indblik

Foto: Stefan Kai Nielsen

Foto: Stefan Kai Nielsen

Indblik: Danskerne og affaldssortering

30. apr 2018

Danskernes vilje til at gøre en indsats for at bevare jordens bæredygtighed er stor. Især når systemerne til indsamlingen af affald virker, og de ikke skal gå for langt for at komme af med det sorterede affald. Det fremgår af en undersøgelse, A&B Analyse, har lavet for Fagbladet Boligen.

Tæt på 50 procent af de adspurgte er af den opfattelse, at de altid sorterer deres affald – kun fem procent siger aldrig. Her på fagbladetboligen.dk kan du erfare meget mere om undersøgelsen. Herunder hvor gode almene beboere er til at sortere deres affald, i forhold til beboere, i andre boligtyper.

FAKTA om analysen

A&B ANALYSE

 

Metode

Undersøgelsen er foretaget i et såkaldt Danmarkspanel. Panelet består af flere end 50.000 tilfældigt udvalgte danskere. Indsamling er foretaget via internettet som selvudfyldt spørgeskema.

 

Univers & stikprøve

Alle danskere 18 år og opefter. 1.103 personer deltog i undersøgelsen.

 

Tidsperiode

Dataindsamling er foretaget fra d. 5.-9. april 2018.

 

Vægtning

Data er vægtet på køn, alder og geografi, således at stikprøvens sammensætning matematisk matcher den fordeling, man fin-der i hele den danske befolkning.

 

DOWNLOAD:
Hele undersøgelsen i PDF-format

Det mener Danmark om affaldssortering

Annonce Annonce
Indblik: Store forskelle på kommunernes affaldshåndtering
Indblik: Store forskelle på kommunernes affaldshåndtering
For de almene boligselskaber er der stor forskel på prisen, og hvilket affald der skal sorteres, alt efter i hvilken kommune afdelingerne ligger.
Indblik: Affald tur-retur
Kan det betale sig at sortere affaldet? Både ja og nej lyder svaret, og borgerne skal mest forholde sig til, at det skal være nemt at sortere.
Indblik: Unge tjener lommepenge på skraldet
En skraldepatrulje kan hjælpe boligafdelingen med at få ryddet op i affaldet.
Indblik: Affaldsskakte på vej ud af etageboligerne
Dårligt arbejdsmiljø for de ansatte og en dårlig løsning til sortering af affaldet gør affaldsskakte til en dyr og besværlig løsning for boligselskaberne.
Indblik: Danskerne og affaldssortering
Indblik: Affaldet skal sorteres mere og mere
Indblik: Anbefaler ens indsamling
Et Advisory Board anbefaler enklere og færre løsninger til affalds-håndtering. Det ville kunne spare samfundet 100 millioner kroner om året.