01. MAR. 2017 KL. 00:00

Renovering af en klassiker

stadionkvarteret_full-window-size.jpg

Glostrup Boligselskab

Et af de mest markante murstensbyggerier på den københavnske vestegn er under renovering. Første etape af renoveringen blev i dag afleveret til Glostrup Boligselskab.

252 boliger er klar til genindflytning, da de i dag blev afleveret til boligorganisationen af entreprenøren. Dermed er 1. etape af renoveringen af Stadionkvarterets 1.140 boliger færdig. Den store bebyggelse er oprindeligt opført fra 1955 til 1966 og er et klassisk eksempel på den tids byggeri. Klassiske håndværksmetoder er kombineret med de dengang nyudviklede præfabrikerede elementer.

Ud af anstrengelserne kom efter datidens målestok idealet om en moderne bolig. Kvarteret har siden opførelsen været velfungerende. Men i dag er boligerne ikke tidsvarende. Mange af dem er for små efter nutidens idealer, hvorfor en del lejligheder er sammenlagt.

... renoveringen også sikre, at byggeriet forbliver attraktivt, så den moderne familie – i al sin mangfoldighed – kan finde en bolig, der matcher netop deres behov og bliver en ramme for livet, uanset hvor i livet man er.

Lisa Christiansen

Skal matche nutidens behov
Ud over sammenlægning af boliger omfatter renoveringen murværk, udskiftning af tage og vinduer, ny ventilation i hele bebyggelsen og udvidelser af de eksisterende altaner. En stor del af lejlighederne indrettes derudover med særligt hensyn til god tilgængelighed for gangbesværede.

”Renoveringen af Stadionkvarteret er en nødvendig istandsættelse af et af omegnskommunernes mest markante murede byggerier. Derudover skal renoveringen også sikre, at byggeriet forbliver attraktivt, så den moderne familie – i al sin mangfoldighed – kan finde en bolig, der matcher netop deres behov og bliver en ramme for livet, uanset hvor i livet man er,” siger projektleder hos Glostrup Boligselskab, Lisa Christiansen.

Renoveringen af Stadionkvarteret forventes færdiggjort ultimo 2019.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Vi skal sikre de nødvendige plejehjemspladser

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste