12. JUL. 2017 KL. 15:29

Sydbyen klar til at rive boligblokke ned

sydbyen-haderslevboligselskab.jpg

Haderslev Boligselskab

Haderslev Boligselskab har netop fået godkendt en gennemgribende millionrenovering, der skal åbne boligområdet op og give boligerne nyt liv.

Det kommer til at koste omkring 400 millioner kroner og bliver dermed det største renoveringsprojekt i Haderslev Boligselskabs historie.

Ifølge formand Erik Knutzen, Haderslev Boligselskab, drejer det sig om 342 nedslidte boliger fra 1950'erne. Mange af boligerne får nyt bad, nye køkkener og nye altaner, og 66 af boligerne bliver ombygget, således at der er øget tilgængelighed for kørestolsbrugere overalt i boligen. 

Hele syv boligblokke bliver helt fjernet for at give plads til 35 rækkehuse i afdeling 1625 på Skovvænget/Brombærvej.

”Hensigten er at gøre området mere attraktivt og få det åbnet op. Vi vil også fokusere på udearealerne, så de kommer til at fremstå pæne og indbydende. Jeg glæder mig til, at vi kan komme i gang, og beboerne glæder sig også,” siger han og fortæller, at planerne om renoveringen har været flere år undervejs.  


Lille huslejestigning

Beboerne, der selv har stemt for renoveringen på et afdelingsmøde i 2015, er ligeledes indforstået med at blive genhuset.

En huslejestigning er også på programmet.


”Vi kan ikke undgå en lille huslejestigning i et renoveringsprojekt af denne kaliber. Men vi regner med, at det bliver i den beskedne ende,” siger formanden. Erik Knutzen regner med, at de sender opgaven i udbud på den anden side af sommerferien, og håber på, at de ved årsskiftet for alvor kan komme i gang med den omfattende renovering, der efter planen er estimeret til at tage fire år.

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste