19. JAN. 2017 KL. 00:00

Særlig fordel til unge studerende

bispeparken-22-_01_full-window-size.jpg

FSB

Unge kan komme foran på ventelisten til en bolig hos fsb, hvis de er i gang med en SU-berettiget uddannelse eller er omfattet af en uddannelsesaftale eller en lærlingekontrakt på udvalgte uddannelsessteder i Bispebjerg i Københavns nordvest-kvarter.

Boligselskabet fsb og Københavns Kommune har besluttet sig for at tilføje et nyt kriterie i den udlejningsaftale, der findes, parterne imellem. Formålet er at lette de studerendes adgang til en bolig i København. Men også at blande beboersammensætningen hos fire store boligafdelinger på Bispebjerg, som er udvalgt til at tage imod de studerende. De fire afdelinger er Degnegården, Klokkergården, Bispeparken og Birkebo.

Således siger direktør Pia Nielsen, fsb, om ordningen, der i skrivende stund er gået i luften:

”Vi ønsker jo at styrke vores boligområder og have en mangfoldig beboersammensætning. Unge studerende kan give et godt miks til et boligområde, og er en stor værdi for et område. Vi håber, at de engagerer sig mere og får mere tid til at have et socialt liv i boligområderne, når de ikke skal bruge så meget tid på transport til deres uddannelsessteder.”

Vi ønsker jo at styrke vores boligområder og have en mangfoldig beboersammensætning. Unge studerende kan give et godt miks til et boligområde, og er en stor værdi for et område.

Pia Nielsen

De unge kan komme foran på ventelisten til hver sjette 1- og 2-værelses lejligheder, hvis de vel at mærke er i gang med en SU-berettiget uddannelse eller omfattet af en uddannelsesaftale eller en lærlingekontrakt på et af nedenstående uddannelsessteder. Ordningen er dog tidsbegrænset.

I forvejen giver udlejningsaftalen mulighed for, at man kan skrive sig op til alle fsb’s boliger og komme foran på ventelisten, når man er under uddannelse.

Det er den såkaldte fleksible udlejningsaftale, der blandt andet også giver folk i arbejde forrang til boliger. Men nu er der altså også denne ekstra fordel, hvis man er under uddannelse på et af udvalgte uddannelsessteder:

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste