;

Foto: AKB Taastrup

Foto: AKB Taastrup

Nu ansættes der juniorpædagoger i Taastrupgaard

20. dec 2017

Syv unge fra Taastrupgaard er blevet ansat som juniorpædagoger i boligområdets daginstitutioner. 


Taastrupgaard i Høje-Taastrup er under forvandling. En stor omdannelse for bebyggelsen er undervejs og skal skubbe Taastrupgaard ud af regeringens liste over udsatte boligområder, men også på det boligsociale område rykker det.

 

Syv unge - fem piger og to drenge i alderen 15-17 år - fra Taastrupgaard er netop blevet ansat som såkaldte juniorpædagoger i tre af boligområdets daginstitutioner som del af en fritidsjobindsats. Institutionerne er Taastrupvang, Taastruphøj og Taastrupdal. Her skal de syv unge supplere pædagogerne og sørge for ekstra aktiviteter for de mindste børn. Ansættelserne er et samarbejde imellem daginstitutionerne og den boligsociale helhedsplan i Taastrupgaard og en styrkelse af samarbejdet imellem institutionerne og boligområdet.

 

“For de unge er det meningsfuldt arbejde. Flere af dem kender vi fra flere lommepengejob, men nu kan vi med samarbejdet skubbe dem længere på vej ud imod jobmarkedet,” siger Lea Svane, boligsocial medarbejder i helhedsplanen.

 

De unge er klar til fritidsjob, når de fylder 14 år. Flere af juniorpædagogerne har været ude i ‘klassiske’ lommepengejob, hvor de eksempelvis løser opgaver i boligområdet, gør rent og løser opgaver i haverne eller skaber aktiviteter for områdets børn om sommeren. Men projektet med institutionerne stiller større krav til de unge. De skal arbejde seks timer om ugen.

 

“Nu skal de unge ud på en ‘rigtig’ arbejdsplads. Der er timesedler og et stort ansvar for at dukke op til tiden. De bliver en slags rollemodeller for de små børn, og det skal de også tænke over, når de hænger ud i boligområdet. Det går ikke at stå og gakke helt ud, når man arbejder i institutionerne. Heldigvis har vi indtil nu kun hørt meget positive tilbagemeldinger,” fortæller Lea Svane.

 

I alt er cirka 30 unge imellem 14 og 18 år fra Taastrupgaard i fritidsjob om året. De unge får via de forskelligartede job mulighed for at opbygge et netværk i området og ikke mindst en anbefaling.

 

Taastrupgaard er et stort boligområde i Høje-Taastrup Kommune, hvor der er 916 boliger. I projektet ‘Fremtidens Taastrupgaard’ er det netop vedtaget endeligt at rive otte blokke ned. Svarende til 188 boliger. Området skal ombygges med flere grønne områder, mere lys og luft samt facaderenovering og nye vinduer i de resterende blokke. Målet er et mere blandet boligområde.

 

Fakta om Taastrupgaard

• Taastrupgaard er en afdeling under boligselskabet AKB Taastrup og opført i 1972. Der bor cirka 2.600 beboere.

• 72% af beboerne har en anden etnisk herkomst end dansk.

• Den boligsociale helhedsplan i Taatrupgaard arbejder med fire indsatsområder: Uddannelse og beskæftigelse, forebyggelse og forældreansvar, kriminalitetsforebyggelse og tryghed og trivsel.

• Den boligsociale helhedsplan løber frem til 2020 og er finansieret af Landsbyggefonden, boligselskabet AKB Taastrup og Høje-Taastrup Kommune.

• Helhedsplanen i Taastrupgaard har omkring 30 unge mellem 14 og 18 år i fritidsjobs om året. 

Læs om projektet ‘Fremtidens Taastrupgaard’.

 

Læs også: