;

Foto: Dea Maria Petersen

Foto: Dea Maria Petersen

Taastrupgaard siger 'ja tak' til stor byfornyelsesplan

09. nov 2016

Beboerne har stemt ja til stor ny plan, der indbefatter nedrivning, men også en helt ny skole og børnekulturhus.

 

Et længere forløb om en byfornyelsesplan i Taastrupgaard i Høje Taastrup blev tirsdag 8. november vedtaget af beboerne i Taastrupgaard. Projektet er omfattende og vil bl.a. betyde nedrivning af otte blokke med i alt 185 boliger, nye boligformer og lejligheder samt en ny skole, som også skal være byens børnekulturhus.

 

Projektet ’Fremtidens Taastrupgaard’ var en stor mundfuld for beboerne, da det i april blev præsenteret af KAB og borgmester Michael Ziegler. Det er et omfattende projekt. Det nye skole- og børnehus for 0-6. klasse, der skal erstatte Selsmoseskolen, skal ligge inde i selve Taastrupgaard. Samtidigt skal der bygges rækkehuse i området ud mod mosen og der, hvor skolen ligger i dag. I går vedtog beboerne planen med 64% af stemmerne.

Hvis vi skal holde på de ressourcestærke, så skal vi sørge for attraktioner. En stærk skole er meget vigtig for den her type områder. Det er boligen til en rimelig pris også.
Jens Elmelund

Status quo i ghettoen

”Jeg er meget glad for at beboerne stemte forslaget igennem. Det er visionært og modigt. Det er win-win, da finansieringen gør, at det ikke kommer til at medføre en huslejestigning for beboerne. Planen kommer til at fremtidssikre Taastrupgaard,” siger Jens Elmelund, adm. direktør i KAB.

 

Projekterne gennemføres i et tæt samarbejde mellem Taastrupgaard, KAB og Høje Taastrup Kommune og der er store forventninger til fremtidens boligområde, som lige nu ligger på regeringens ’ghetto’-liste.

 

”Hvis vi skal holde på de ressourcestærke, så skal vi sørge for attraktioner. En stærk skole er meget vigtig for den her type områder. Det er boligen til en rimelig pris også. Sammen med den stærke boligsociale helhedsplan for området er denne plan et stærkt supplement. Det her er det sidste vigtige nøk for at ændre udviklingen og ryge af listen,” siger Jens Elmelund.

 

KAB oplyser, at der nu skal indhentes de nødvendige tilladelser i ministeriet, genhuse beboerne og projektere de nye byggerier. Det forventes, at nedrivningen går i gang i efteråret 2017.

Beboerne i Taastrupgaard stemte ja til at nedrive otte blokke og få et nyt børnekulturhus.

Læs også

Fakta

Fremtidens Taastrupgaard’ medfører bl.a.:

  • Nedrivning af 8 blokke med i alt 185 boliger.
  • Salg af grunden fra de nedrevne blokke til kommunen, der her opfører et børnekulturhus med skole og daginstitutioner.
  • Ombygning af ca. 40 boliger til seniorvenlige boliger med elevator.
  • Bedre parkeringsforhold.
  • Mere grønt, lys og luft til boligområdet.
  • Facaderenovering og nye vinduer i de resterende blokke.

 

Midt i bebyggelsen, markeret af den røde cirkel, rives 8 boligblokke ned for at give plads til bl.a. nyt børnekulturhus

 

Fremtidens Taastrupgaard: Nyt, kommunalt bibliotek, børnekulturhus og skole