18. SEP. 2024 KL. 08:19

Løb Mellem Husene har vokseværk

IMG 6049

I Gellerup er motionsdagen koblet med en lokal byfest. Foto: Brabrand Boligforening

Løb Mellem Husene afvikles nu for fjerde gang, og flere byer slutter sig fortsat til motionskonceptet. Deltagerne er både beboere - og flere steder er gæster i højere grad end tidligere fra resten af byen.

Motionsløb og lokale byfester er en kombination, som får stadig flere beboere og naboer til at snøre skoene og skrue smilet på.

Løb Mellem Husene, som lige nu afvikles for fjerde gang, er et motionsløb for alle på tværs af alder og fysisk, hvor det handler om at være sammen og have det sjovt. Og et motionskoncept, som landets boligorganisationer kan melde sig til at afvikle.

I weekenden blev der løbet i Gellerup-området i Aarhus og i Urbanplanen i København, mens både Munkebo i Kolding og boligområdet Løvvangen i Nørresundby var ude at lufte bentøjet i årets allerførste efterårsweekend i strålende sol.

Faktisk var der deltagerrekord i Gellerup, og du kan læse meget mere om løbet i Gellerup på vores beboermedie Bo Godt. 

I Løvvangen i Nørresundby skød Aalborgs borgmester, Lasse Frimand Jensen, motionsdagen i gang den 7. september. Selv er han fra området og trak selv i løbetøjet og deltog senere i byfesten Fest og Farver, som hele dagen trak folk til området.

”Vi koblede vores udgave af Løb Mellem Husene med en byfest. Det fungerede helt kanon. Der kom rigtig mange ind fra resten af byen. Vejret var perfekt, og der kom liv i bydelen," siger Jens Erik Grøn, der er direktør i Sundby-Hvorup Boligselskab i Nørresundby.

"Det var rigtig godt at se. Vi har brugt nogle kræfter på at stable det på benene, men jeg synes, det er det hele værd. Det giver noget til samarbejdet lokalt, og konceptet er jo en slags alment Royal Run. Det fungerer super,” fortsætter han. 

Selv deltog boligdirektøren i Nørresundby med hele sin familie til Løb Mellem Husene og snuppede selv en 10 km løbetur. 300 mennesker deltog på enten 1 mil-ruten, 5 km- eller 10 km-ruten.

Ruterne slyngede sig blandt andet ind i Lindholm Søpark, hvor man løber langs søen og op ad de 192 trin på skrænten, inden deltagerne nåede målområdet i Løvvangen, som har været igennem Nordjyllands største renovering og fået et kæmpe løft.

Rekord i Aarhus

Også i Aarhus var der fuld fart på lørdag den 14. september. Her var der solgt 828 billetter til Løb Mellem Husene. Ruten tog deltagerne med gennem Gellerup-området, der er i gang med en historisk byudvikling.

I 2023 var der 650 deltagere, men i år var der ekstra tryk på tilmeldingerne for at opleve et af landets helt store boligområder på en anderledes og festlig måde.

I Aarhus kommer flere udefra for at opleve bydelen. Cirka 60 procent af løbenumrene blev afsat til eksterne deltagere, mens beboerne stod for at klistre resten af løbenumrene på den udleverede løbetrøje.

”Vi har en stor fest med Løb Mellem Husene. Det er et stort projekt hos os. Det er i høj grad børnefamilierne, der kommer her. Enkelte vil gerne løbe hurtigt, men de fleste har børn med og vil opleve alle de sjove ting ude på ruten,” fortæller Mette Sejthen, der arbejder med kommunikation i Brabrand Boligforening.

I Gellerup er motionsdagen koblet med en lokal byfest. I år var der boder fra Aarhus Streetfood og masser af aktiviteter på pladsen. Kattegatcentret stillede op med blæksprutte-tryk på muleposer, tandplejen havde lykkehjul med præmier, idrætsforeningen Aarhus 1900 havde hoppepuder og forhindringsbane med, ligesom der var trylleshow og rap på scenen.

I Aarhus blev løbet til i et samarbejde mellem Brabrand Boligforening, Det Boligsociale Hus, Aarhus Kommune, Sports- og Kulturcampus og Kultursamler, Aarhus 1900 og DGI Østjylland. Dertil hjalp over 70 frivillige.

”Det er vel dybest set ikke vores opgave at lave motionsløb, men det giver mening, når vi gør det sammen med kommunen og lokker folk herud og samtidig får skabt værdi for beboerne. Vi kan se, at folk udefra bliver positivt overrasket over byparken og hele den udvikling, der foregår herude med ny infrastruktur og mere blandet boligbyggeri,” siger Mette Sejthen.

459652345 501504775967436 3796956953620202234 N

1 / 4Der var fuld gang i byfesten i Gellerup. Foto: Brabrand Boligforening

Søren Jakobsen (1)

2 / 4Foto: Trine Wiese

Tryllekunstner Publikum

3 / 4Foto: Trine Wiese

Gertie Og Annegrete

4 / 4Foto: Trine Wiese

Læs senere artikler

Løb Mellem Husene fik kendt besøg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kolding sparkede døren ind til nye besøg

Et af de nye områder, der i 2024 arrangerede Løb Mellem Husene, var i Kolding.

Her var det Jacob Andersen, strategisk bydelskonsulent ved Alfabo, der havde sat sig for at få Løb Mellem Husene gennemført som projekt gennem en lang række lokale samarbejder. Blandt andet med Kolding i Bevægelse, ALFABO, Krixrun, Activivi og Bydelsnetværket.

Motionsdagen blev afviklet den 7. september i bydelen Munkebo. Det var allerførste gang, at der blev afholdt et motionsløb her. Her deltog 150 til Løb Mellem Husene.

Cirka halvdelen af deltagerne kom ikke fra området, og mange oplevede bydelen for første gang. Også selvom de har boet lige op af boligområdet i mange år.

”Det gik bare helt fantastisk. Vi ønsker at vise, hvordan en blandet bydel kan bidrage positivt til byens liv. Vi mødte flere på dagen, der aldrig havde været i Munkebo før, selvom de bor lige i nærheden.

Det var en øjenåbner for mange af naboerne inde i byen, og de oplevede jo en bydel, hvor man gerne må bruge legepladser og resten af området på lige fod med alle andre. Jeg oplevede, at motion kan noget i et blandet by-perspektiv, altså det her med at have noget andet at mødes om,” siger Jacob Andersen, Alfabo.

Også i Kolding blev Løb Mellem Husene afholdt samme dag som en lokal byfest, og det gav god mening, oplevede Jacob Andersen.

”Beboerne her er ikke dem, der motionerer allermest, men vi fik skabt en fest sammen. Dagen før havde jeg inviteret de lokale børneinstitutioner ud på ruten, og her var vi over 200 børn, der gik en mil, og børnene fik små præmier, når de kom i mål. Det var en rigtig fin måde at skabe kontakt til institutionerne og mange af de børn og familier, der også bor i området.”

I København afholdt Amagerplanen – den boligsociale helhedsplan på Amager – Løb Mellem Husene for tredje gang. Også her lyder der ros fra arrangørerne og deltagerne.

Over 230 deltagere var der lørdag den 14. september, hvor motionsløbet blev koblet med familiefesten Ama’rFest for første gang. Noget, som gjorde oplevelsen endnu større.

De næste byer, der afholder Løb Mellem Husene er i Varde og Holbæk. 

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Løb Mellem Husene har vokseværk

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Løb Mellem Husene har vokseværk

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2961 )

0

Læseliste