14. MAR. 2024 KL. 08:04

Per er fsb's første pensionist-vikar: "Vi har alle en funktion at udfylde"

Per Pensionistvikar Andreas Holm Hansen (8)

Som tidligere driftsleder kender Per Andersen kulturen og serviceniveauet i fsb's ejendomskontorer. Nu deler han ud af sin sin viden som pensionist-vikar. Foto: Andreas Holm Hansen

67-årige Per Andersen var i mange år driftsleder i fsb's boligafdeling Klerkegården, indtil han sidste år blev pensioneret. Nu er han vendt tilbage som vikar og hjælper ejendomskontorerne med både praktiske og sociale opgaver.

Det er ingen hemmelighed, at vi i fremtiden kommer til at mangle hænder i Danmark – både i det private og det offentlige. Arbejdskraft er fremtidens helt store valuta.

Her er erfarne kræfter som den tidligere driftsleder Per Andersen guld værd.

Han gik egentlig på pension i efteråret 2023. Men nu er han vendt tilbage fra sin rolige pensionisttilværelse og er blevet fsb's første pensionistvikar. I sin nye rolle skal han hjælpe afdelinger med at løse driftsopgaver ved for eksempel sygdom, ferie eller fratrædelse.

”Det ene øjeblik er jeg pensionist, det næste er jeg driftsleder eller social vicevært,” siger Per Andersen og forklarer, at det ikke var svært for ham at vende tilbage.

”Jeg har været på arbejdsmarkedet i over 50 år, og den identitet smider man ikke bare ud ad vinduet. Vi har alle en funktion at udfylde i samfundet. Og når nu fsb kan bruge min erfaring, stiller jeg mig gerne til rådighed.”

Beboernes mand

I dag er Per Andersen primært tilknyttet ejendomskontorerne i boligafdelingen Blågården, som er under helhedsplanens forandringer.

Her hjælper han med både klassiske driftsopgaver som fraflytningstilsyn og skimmelsager, men også med at løfte de sociale opgaver.

”Når der er en helhedsplan i gang, er der mange bekymringer blandt beboerne, og dem lytter jeg til. De sociale opgaver må man ikke tilsidesætte. Jeg sætter mig gerne og snakker med beboerne og vejleder dem. Jeg er beboernes mand i en verden af omvæltninger,” siger Per Andersen.

Efter aftale er hans vikarordning skruet sammen således, at fsb’s driftschefer kan kontakte ham fra dag til dag, og han kan frit sige nej til opgaver, hvis de ikke passer ind i hans kalender.

Artiklen forsætter under billedet.

Per Pensionistvikar Andreas Hansen

1 / 2"At blive pensionist er ikke det samme som at blive gammel. Jeg føler mig stadig frisk, og at jeg kan bidrage med noget vigtigt i samfundet," siger Per Andersen. Foto: Andreas Holm Hansen

Per Pensionistvikar Andreas Holm Hansen (2)

2 / 2Ingen opgaver er for store eller for små til Per, for han bestemmer selv de opgaver, han tager ind. Selv børnenes problemer i afdelingens tager han sig gerne af. Foto: Andreas Holm Hansen

”Jeg har været på arbejdsmarkedet i over 50 år, og den identitet smider man ikke bare ud ad vinduet."

Per Andersen

Driftleder og pensionistvikar hos fsb.

Vikarkorps af tidligere ansatte

Per Andersen er ikke den eneste pensionerede ansatte, som fsb håber at kunne tilbyde en fleksibel stilling.

For at fastholde flere ansatte har de oprettet et vikarkorps, som skal sikre, at tidligere fsb-ansatte, lige fra driftsledere til ejendomsfunktionærer og HK'ere, fortsætter med at bruge deres kompetencer i det omfang, der passer dem.

I en tid, hvor det kan være svært at finde erfarne hænder, giver en vikarordning rigtig god mening, forklarer Annesophie Hansen, der er direktør i fsb.

”For fortsat at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere også i fremtiden skal vi lykkes med at være fleksible i forhold til forskellige liv, ønsker og behov, så vinder vi rigtig meget,” siger Annesophie Hansen.

”Heri passer ideen om et vikarkorps rigtig godt ind. Det sikrer, at de medarbejdere, der har lyst til at forsætte efter pensionen, kan bruge deres kompetencer i det omfang, de har behov for.”

Den ordning passer Per Andersen perfekt. For som han selv forklarer, er han som pensionistvikar mere fleksibel end nogensinde før.

”Så længe det giver mening for mig og boligselskabet, bliver jeg ved. Fra begge sider kan det stoppe i morgen, men lige nu er ordningen fordelagtig for os begge. Jeg vælger selv min arbejdstid og kan i dag imødekomme beboernes behov udenfor kontortiden,” siger Per Andersen.

Per Pensionistvikar Andreas Holm Hansen (5)

1 / 1"Hvis jeg forsætter med at føle mig ung, så forsætter jeg gerne med at hjælpe fsb," siger Per Andersen. Foto: Andreas Holm Hansen

Læs senere artikler

Om skribenten

Andreas Holm Hansen BL
Andreas Holm Hansen

Andreas er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Andreas er videojournalist og har fokus på at planlægge, udvikle og producere forskelligt videoindhold på tværs af BL’s platforme.

Seneste Artikel

Kredsvalg: "Vi skal være ambassadører for den almene sektor"

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste