15. MAJ. 2024 KL. 08:14

Vinder fundet: Det Kongelige Teater rykker ind i boligområde

BL 04935

I forbindelse med Grundlovsfesten sender BL festpakker ud til de 54 boligorganisationer, som deltager. De indeholder alt fra vimpler til samtalemenuer. Foto: BL

54 boligorganisationer gør klar til at holde grundlovsfester i lokalområdet. En af boligorganisationerne kan se frem til at få besøg af Det Kongelige Teater.

Der er lagt i kakkelovnen til et brag af en Grundlovsfest i fire af 3B’s afdelinger i Herlev.

Afdelingerne har nemlig vundet en ekstra stor fest på grundlovsdag den 5. juni.

I forbindelse med, at BL – Danmarks Almene Boliger og Grundlovsfesten tidligere på året indgik et partnerskab for at vække lysten til at deltage i demokratiet, satte BL gang i en konkurrence, hvor boligorganisationerne kunne vinde en større Grundlovsfest med blandt andet optræden fra Det Kongelige Teater, sang med Katrine Muff og et besøg i Folketinget for en udvalgt gruppe.

Der har været flere rigtig gode bud på lokale grundlovsfester, der engagerer bredt i boligområdet. Men i sidste ende blev det 3B’s afdelinger Højstensgård, Vestergården 2, Hedelyngen og Søager Park, der løb med festen.

De glæder sig til den store Grundlovsfest den 5. juni i boligområdet:

"Vi er meget glade for at vinde en større Grundlovsfest med spændende indslag og på den måde få mulighed for at samle beboere i alle aldre omkring vores demokrati og grundloven. Det giver også et ekstra løft til vores første fælles arrangement i vores fire afdelinger og det fællesskab, vi gerne vil skabe på tværs. Vi glæder os til en festlig grundlovsdag," siger Sus Overgaard Nielsen, afdelingsformand for Højstengård. 

Stærkt felt

Allan Werge, formand for BL, begrunder vinderen med følgende:

”Grundloven og demokratiet handler netop om at kunne mødes på tværs af forskelligheder. De fire afdelingsbestyrelser i Herlev er i sig selv et eksempel på det, ligesom de også arbejder på at bringe en bred skare af beboere sammen til deres grundlovsfest. Det er et flot initiativ, som BL gerne vil understøtte.”

Vinderfeltet har dog været stærkt, og Allan Werge vil også fremhæve to andre stærke kandidater:

AKB’s afdelinger Ved Milestedet & Kærene i Rødovre Syd for deres stærke samarbejde med børn og unge fra den lokale rettighedsskole, Hendriksholm Skole, samt boligområdets børnedemokrater. 

ALBOA’s Ny Vestergårdsparken i Viby J, der med deres helhedsplan har stablet et flot arrangement på benene for hele Viby J med besøg fra Camilla Fabricius og det lokale band African Footprint.

Fire afdelinger er gået sammen

Deltagerne i konkurrencen er blevet vurderet på deres kreativitet i planlægningen og afviklingen af festen samt omfanget af det lokale engagement heri.

Her er der lagt vægt på 3B’s fire afdelingers brug af Grundlovsfesten til at fremme det lokale fællesskab på tværs af alder og baggrund, hvilket er lige i Grundlovsfestens ånd.

Med en fælles Grundlovsfest er de for første gang gået sammen om et fælles arrangement, der også skal samle beboere fra alle fire afdelinger socialt. 

Grundlovsfesten er således en anledning til både at fremme og fejre det brede fællesskab på tværs af de fire afdelinger.

Stifter af Grundlovsfesten, Olav Hesseldahl, sætter følgende ord på vinderen:

”Formålet med den nationale bevægelse GRUNDLOVSFESTEN er at støtte lokale ildsjæle over hele landet i at udvikle og planlægge grundlovsfester. Mange bække små kan skabe en kæmpestor flod af demokrati, fællesskab og begejstring omkring vores fantastiske samfund. De gode kræfter i Herlev har allerede vist en spændende og ambitiøs vej, ved at fire afdelingsbestyrelser er gået sammen og er derfor et eksempel på, at lokale kræfter små skaber en større å. Det er et initiativ, som andre kan lade sig inspirere af! Også uden for boligbevægelsen.”

Fest som afsæt for oplysning 

54 boligorganisationer har meldt ind, at de holder lokale grundlovsfester i boligområder i hele landet, og de modtager alle sammen en festpakke fra BL med en række materialer og aktiviteter, der sætter fokus på grundloven og demokratiet på en sjov og fællesskabende måde. 

Grundlovsfesten bruger festen som afsæt for oplysning, dannelse og fremme af demokratisk deltagelse.

BL vil også de kommende år opfordre boligorganisationer i hele landet til at tage del i kampagnen og bringe viden om demokrati og muligheden for at bruge sin stemme ud til beboere i de almene boligområder.

Fælles om Grundlovsfesten

De 54 boligorganisationer er med deres fester en del af en større bevægelse, hvor omkring 150 skoler i hele landet samt organisationer som bibliotekerne, Spejderne, Domstolene, Folketinget og DR også fejrer grundlovsdag og demokratiet med særlige fester og arrangementer.

Bevægelsen skal vokse over de næste år og har til formål at gøre det til en fast tradition, at børn og voksne fejrer grundlovsdag og dermed vores demokrati. BL fortsætter partnerskabet med Grundlovsfesten næste år, og boligorganisationer, der ikke nåede med i år, har derfor muligheden igen næste år.

Læs senere artikler

BL vil styrke demokratiet med festpakker til grundlovsdag

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Nye tal: Se top-5 over svigt der fører til byggeskader

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Nye tal: Se top-5 over svigt der fører til byggeskader

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste