30. JAN. 2024 KL. 10:00

Første hold Bydelsmødre får grunduddannelse

IMG 2598

Borgmester i Haderslev, Mads Skau, overrakte diplomerne til de nyudklækkede Bydelsmødre. Foto: Den Boligsociale Helhedsplan

10 kvinder har i denne uge fået et diplom af borgmesteren i Haderslev som et bevis på, at de nu har bestået grunduddannelsen for at blive en del af Bydelsmødre.

De første 10 Bydelsmødre er netop udklækket i den boligsociale helhedsplan Hjemegn 6100 i Haderslev. 

Bydelsmødre er en indsats, som ligger under Fonden for Socialt Ansvar. Den består af frivillige kvinder, som hjælper andre kvinder i deres lokalområder, der af forskellige årsager kan være sårbare og udsatte.

Bydelsmødrene i Haderslev, som har forskellig etnisk baggrund, fik forleden overrakt et diplom i byrådssalen som et bevis på deres nye grunduddannelse og titel som Bydelsmødre.

Og det er en vigtig milepæl. Ikke kun for kvinderne, men også for Haderslevs boligområder, lyder det fra tovholder for projektet, Stella Enevoldsen, som ligeledes er koordinator for Integration og Medborgerskab i den boligsociale helhedsplan.

Ved at lave opsøgende arbejde i lokalområdet når Bydelsmødrene ud til udsatte kvinder - som det etablerede system har svært ved at nå.

Det er ofte kvinder, som mangler netværk, har udfordringer i familien eller med det danske sprog, eller som har mistillid til det offentlige system.

”Forskningen viser, at Bydelsmødrenes indsatser gør en forskel og virker for andre kvinder, børn, unge og hele familier,” påpeger hun.

Er med til at skabe mere fællesskab

Grunduddannelsen er nøje sammensat på baggrund af forudgående forskning.

Allan Emiliussen, boligsocial programleder i den boligsociale helhedsplan, tilføjer:

“Vi er sikre på, at dette medborgerskab også vil bidrage positivt til de udsatte boligområder i Haderslev, og at det netop er noget af dét, der gør vores bydele til trygge og rare boligområder, som borgerne trives i."  

Bydelsmødre har vist sig at være en stor succes flere steder i landet.

På Fagbladet Boligen har vi tidligere beskrevet, hvordan 134 Bydelsmødre gør en forskel og hjælper andre kvinder med at falde til i det danske samfund i Brabrand. 

Du kan læse mere i artiklen:
Randa Radwan drømmer om at skabe et netværk af bydelsdøtre for de 15-18-årige

Den boligsociale helhedsplan i Haderslev

  • Den boligsociale helhedsplan, Hjemegn 6100, er et projekt i samarbejde mellem Haderslev Boligselskab, HAB, Haderslev Kommune og Landsbyggefonden. Virkeområder er: Varbergparken, Hjortebroparken, Sydhavnsvej-området og Skovbærparken.
  • Bevillingsperioden er fireårig.
  • Boligsocial programleder er Allan Emiliussen.

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

En almen grundlovsbevægelse er født

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

En almen grundlovsbevægelse er født

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste