23. APR. 2024 KL. 08:10

Ny måling: 3 ud af 4 beboere føler sig trygge

HJORTSHØJ MØLLEVEJ DSC 3959

Foto: BL

Landsbyggefonden offentliggør i dag en ny undersøgelse af tryghed og trivsel i den almene boligsektor. Størstedelen af de adspurgte er tilfredse og trygge i deres boligområde.

På baggrund af 26.000 interviews har Landsbyggefonden i dag offentliggjort en ny undersøgelse, der tegner et billede af, at beboere i almene boligområder er både tilfredse og trygge, der hvor de bor.

"Det er den største undersøgelse af tryghed og trivsel specifikt i de almene boligområder, som er foretaget i Danmark. Derfor er det også glædelig læsning, at der generelt er en høj grad af tryghed og en god trivsel i de almene boligområder,” siger driftsdirektør i Landsbyggefonden Steen Birkedal.

En følelse af at høre til

I undersøgelsen er der fokus på de 198 store almene boligområder, hvor Social-, Bolig- og Ældreministeriet monitorerer for parallelsamfunds-kriterier.

Disse sammenholdes med:

 

Generelt viser undersøgelsen, at der er en relativ høj grad af tilfredshed på tværs af de undersøgte områder, selvom tilfredsheden og trygheden er lidt lavere i omdannelsesområderne.

Tilfredsheden blandt beboerne hænger tæt sammen med, at boligområdet giver en følelse af at høre til et fællesskab, en oplevelse af en grundlæggende tryghed, og at andre synes, at boligområdet er et godt sted at bo.

80 procent er tilfredse

Dykker man ned i tallene, ser man, at 80 procent er tilfredse med deres boligområde. En opfattelse, der understøttes af en følelse af tryghed, hvor næsten 3 ud af 4 beboere føler sig trygge, der hvor de bor.

”Trygge boligområder, hvor mennesker trives, er helt afgørende. Tryghed, medborgerskab og trivsel indgår som målsætninger, der løbende monitoreres på med bystrategiske indsatser og boligsociale indsatser,” siger Steen Birkedal.  

Samarbejde med beboere

Undersøgelsen viser samtidig, at 15 procent føler sig utrygge. Her peger Steen Birkedal på, at der skal arbejdes tæt sammen med beboerne og lokale aktører for at sikre, at alle føler sig trygge og trives i deres hjem og deres boligområder.

”Undersøgelsen giver os viden, der kan bidrage til at målrette udviklingen af boligområderne og understøtte livsmuligheder”, siger Steen Birkedal.

Der er i undersøgelsen fokuseret på forskellige aspekter af tryghed og trivsel:

Læs hele trygheds- og trivselsundersøgelsen her

Landsbyggefonden er en selvejende institution, der er stiftet af almene boligorganisationer og oprettet ved lov. Formålet er at fremme det almene byggeris selvfinansiering. Landsbyggefonden udgør en hjørnesten i den almene sektors drift, udvikling og sammenhæng. Eksempelvis når det drejer sig om støtte til helhedsplaner for boligområder.

Læs senere artikler

Tryghedskonsulenter: ”Det første skridt mod tryghed er regler og gensidig respekt”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christina Ove Holm BL
Christina Ove Holm

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

”Vi står sammen som branche og skal ikke hver især opfinde den dybe tallerken”

Christina Ove Holm er kommunikationschef og uddannet journalist. Hun bidrager i det redaktionelle arbejde med sparring og idé- og konceptudvikling.

Seneste Artikel

”Vi står sammen som branche og skal ikke hver især opfinde den dybe tallerken”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste