04. SEP. 2023 KL. 11:19

Millionstøtte skal samle udsatte unge på Nørrebro om idræt

Ombold

Foto: Klaus Sletting

Med en bevilling på godt 5,5 mio. kr. fra Nordea-fonden skal udsatte unge i gang på boldbanen, dyrke yoga og lave mad i fællesskab. Boligselskabet AKB, København sikrer i tæt samarbejde med blandt andet foreningen Brobold åbne idrætsaktiviteter for udsatte børn og unge på Nørrebro de næste 10 år.

Nørrebro er ikke alene en tæt befolket bydel med ganske få idrætsfaciliteter, men bydelen rummer også en stor gruppe af udsatte børn og unge, der ikke har mulighed for at deltage i den organiserede foreningsidræt.

Det vil Boligselskabet AKB, København sammen med blandt andet Brobold nu sørge for gennem projektet ’Nørrebro Samles På Banen’ (NSPB).

Med 5,5 mio. kr. fra Nordea-fonden skal det gøres muligt at lave opsøgende arbejde og tilbyde et bredt spekter af åbne aktiviteter, som for eksempel fodbold, klatring, yoga, dans og fælles madlavning for en overset og udsat del af beboerne.

”Med denne støtte kan vi give en masse, ofte sårbare børn og unge, der står udenfor foreningslivet, mulighed for at dyrke sport og ikke mindst blive en del af et fællesskab,” siger Søren-Emil Schütt, medlem af bestyrelsen i både AKB, København og Brobold.

Projektet er både nytænkende og usædvanligt, da Nørrebro United og AKB, Københavns boligafdeling, Lundtoftegade, har stået bag en omfattende og langvarig beboerinddragelse.

Sammen med det tætte samarbejde med lokale foreninger og Københavns Kommune vil det være med til at sikre en forankring i lokalområderne.

”Nordea-fonden støtter, at flere børn og unge kommer godt på vej. Med projekt Nørrebro Samles På Banen, får børn og unge bosat i almene boligområder mulighed for at blive en del af et foreningsfællesskab, hvor de kan være aktive og bruge tid med andre. Det tror vi, er med til at skabe flere gode liv,” siger Nordea-fondens uddelingschef Christine Paludan-Müller.

NSPB har allerede modtaget støtte fra Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og Københavns Kommune til etablering af de bevægelsestorve, der skal danne ramme om de forskellige former for idræt og samvær.

Boligselskabet AKB, København og Brobold har forpligtet sig til at drive faciliteterne i mindst 10 år.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste